הסדרי נגישות
עמוד הבית > אחר > טרור > פעילי טרור
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתהמרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור



תקציר
על פעילותו של הטרוריסט הבינלאומי קרלוס, על מעורבתו בפיגועי איבה ועל פעילותו המשותפת עם ארגון החזית העממית: חטיפת 60 בני ערובה בכנס של ארגון אופ"ק (ארגון מדינות הנפט).



קרלוס
מחברים: ליאת מדניק; עו"ד יניב אופק


טרוריסט בינלאומי, אשר נרדף בידי משטרות וסוכנויות מודיעין ברחבי העולם, עד להסגרתו על ידי שירות הביטחון הסודאני לצרפת. קרלוס יושב בכלא הצרפתי מאז שנת 1994. הוא נולד וגדל בונצולה, אך הצטרף לתנועת נוער קומוניסטית אשר סללה את הדרך להכשרה אשר עבר מאוחר יותר בקובה. לאחר סיום חוק לימודיו, עבר קרלוס למוסקבה ונחשף לסכסוך הישראלי ערבי באוניברסיטה. ב-1970 גורש קרלוס ממוסקבה על רקע חתרנות, והמשיך במסעותיו למחנות הפליטים בירדן. הוא אומן בלוחמת גרילה בידי החזית העממית לשחרור פלסטין. בעת אירועי "ספטמבר השחור" נלחם קרלוס בכוחות הביטחון הירדנים לצד החזית העממית. לאחר שנמלט ללונדון, החל קרלוס לבצע פיגועים באופן עצמאי, דבר שעד כה היה זר למערכת הביטחון. בין הפיגועים עליהם לקח קרלוס אחריות, היה ניסיון החיסול של איש עסקים יהודי, פיצוץ מטען בסניף בנק פועלים בלונדון והשלכת הרימון לתוך בית קפה בסאן ז'רמן, צרפת.

בשנת 1975, חטף קרלוס בעזרת ארגון החזית העממית, 60 בני ערובה בכנס של ארגון אופ"ק (ארגון מדינות הנפט), בתמורה לשחרורם ביקש מקלט מדיני באלג'יר. החזית העממית ביקשה לחסל את שרי הנפט האיראני והסעודי, וכאשר הדבר לא בוצע, סולק קרלוס מהארגון והפך למחבל שכיר חרב. לאחר כליאתה של אשתו בידי שלטונות צרפת, יצא קרלוס בסדרה של פיגועי נקם נגד גורמים צרפתיים באירופה. קרלוס מצא מקלט בסודאן, אך על מנת לצאת מרשימת המדינות התומכות בטרור, הסגירה סודאן את קרלוס לצרפת באוגוסט 1994. פיגועי ראווה רבים יוחסו לקרלוס, כגון חטיפת המטוס באנטבה ורצח הספורטאים במינכן, למרות שלא היה לקרלוס חלק בתכנונם.

פריט מידע זה נכתב עבור אתר חוסן.

ביבליוגרפיה:
כותר: קרלוס
מחברים: מדניק, ליאת ; אופק, יניב (עו"ד)
שם  הפרסום מקורי: חוסן
תאריך: 2007
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; המרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; המרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור
הערות: 1. פרסום מקורי שנכתב עבור אתר חוסן.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית