הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדינת ישראל > כלכלה עמוד הבית > מדעי הרוח > היסטוריה > ההיסטוריה של מדינת ישראל > ביטחון מלחמות ושלום > הסכמי שלוםעמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > היסטוריה של מדינת ישראל > ביטחון מלחמות ושלום > שלום והסכמי שלוםעמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > היסטוריה של מדינת ישראל > ביטחון מלחמות ושלום > הסכמי שלום


1979 : הסכם השלום
מחבר: יואל רפל


מקסם
חזרה3

שישה חודשים לאחר ההסכם בקמפ-דיויד, ב-26 במארס 1979, נחתם הסכם השלום. בטקס שהתקיים בבית הלבן חתמו נשיא ארה"ב ג'ימי קרטר, נשיא מצרים אנואר סאדאת וראש ממשלת ישראל מנחם בגין, על ההסכם. בעקבות חתימת הסכם השלום החלו אזרחים בישראל, שהתנגדו להסכם השלום, לעורר סערות ציבוריות באשר לפינוי היישובים. ב-24 במאי החל צה"ל לפנות מתיישבים ממושב נאות סיני, וזו הייתה תחילתם של עימותים ממושכים בין חיילים לבין מתיישבים באזור.

אירועים נוספים בשנה זו:
* שנת 1979 הייתה שנה קשה לכלכלה הישראלית. העיסוק בהסכם השלום היה חשוב, אולם המצב הכלכלי היה בכי רע. האינפלציה הגיעה לשיעור של 116%, בלירה חל פיחות של 70%, ועליות המחירים היו מטאוריות. בצעד מפתיע הודיעה הממשלה על ביטול הסובסידיות ועל התייקרות מוצרי היסוד בשיעור של 50%. החלטות אלו הביאו לסערה ציבורית ולגל של שביתות. במקום שר האוצר שמחה ארליך נתמנה שר אוצר חדש יגאל הורוביץ, שנודע בכינויו "אין לי".

ביבליוגרפיה:
כותר: 1979 : הסכם השלום
מחבר: רפל, יואל
שם  הספר: אישים ומעשים בישראל : ספר היובל
עורכי הספר: אהרוני, שרה; אהרוני, מאיר
תאריך: 1998
הוצאה לאור: מקסם
הערות לפריט זה: הספר בעריכת אהרוני שרה ומאיר