הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי הרוח > היסטוריה > שליטים וממלכות בארץ-ישראל > תקופת המנדט הבריטיעמוד הבית > מדעי הרוח > היסטוריה > מיישוב למדינה > מדיניות ממשלת המנדטעמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > מיישוב למדינה > מדיניות ממשלת המנדטעמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > שליטים וממלכות בארץ ישראל > תקופת המנדט הבריטי
האוניברסיטה העברית בירושלים



כריכת "הספר הלבן" שפרסם פספילד, שר המושבות של בריטניה, 1930



כריכת "הספר הלבן" שפרסם פספילד, שר המושבות של בריטניה, 1930
מדיניותה של ממשלת בריטניה בשאלת ארץ ישראל פורסמה בסדרה של ספרים שצבע כריכתם היה לבן ובשל כך כונו בשם "הספר הלבן". בתקופת המנדט פירסמו הבריטים שלושה ספרים לבנים: "הספר הלבן" של 1922, "הספר הלבן" של 1930 ו"הספר הלבן" של 1939. בתמונה כריכת הספר שפרסם שר המושבות פספילד בעקבות מאורעות תרפ"ט.
לתמונה מוגדלת


הספר הלבן שפרסם פספילד התבסס על מסקנות ועדת שאו ודו"ח הופ-סימפסון. בספר הלבן לא הוזכרה הצהרת בלפור, והוטלו הגבלות על העליה היהודית ועל רכישת קרקעות להתישבות יהודית חדשה. כמו כן נקבע שיש להקים מועצה מחוקקת שתורכב לפי יחסי הכוחות הדמוגרפיים בארץ. הספר הלבן של פספילד התקבל בברכה על ידי הערבים אך היהודים ראו בו נסיגה מהתחייבויות בריטניה. חיים וייצמן אף התפטר כמחאה מראשות ההסתדרות הציונית.

 

ביבליוגרפיה:
כותר: כריכת "הספר הלבן" שפרסם פספילד, שר המושבות של בריטניה, 1930
שם  האתר: בית הספרים הלאומי והאונברסיטאי
בעלי זכויות : האוניברסיטה העברית בירושלים
הוצאה לאור: האוניברסיטה העברית בירושלים
הערות לפריט זה: 1. חוברת "Palestine Statement of Policy by His Majesty's Government in the United Kingdom" משנת 1930 (V  3830 34).
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית