הסדרי נגישות
עמוד הבית > אמנויות > אמנויות חזותיות > צילוםעמוד הבית > מדעי החברה > אזרחות ומדע המדינה > דמוקרטיה > עקרונות הדמוקרטיה > זכויות אדם ואזרחעמוד הבית > מדעי הרוח > היסטוריה > ההיסטוריה של מדינת ישראל > ביטחון מלחמות ושלום > ישראל והפלסטיניםעמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > היסטוריה של מדינת ישראלעמוד הבית > מדעי החברה > אזרחות ומדע המדינה > אזרחות במבט רב - תחומיעמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > היסטוריה של מדינת ישראל > ביטחון מלחמות ושלום > ישראל והפלסטינים



השארתי הכל מאחור 1
צלם: טל אדלר



השארתי הכל מאחור 1

גלויה שיצר הצלם טל אדלר. על הגלויה מצולם חוסני עטיה אחמד רנאים ממחנה הפליטים דהיישה. גלויה זו היא חלק מסדרה של 8 גלויות שיצר אדלר עבור הביאנלה ה- 9 לאמנים צעירים מאירופה ומהמזרח-התיכון, שנערכה ברומא, איטליה, במאי 1999. את הסדרה יצר אדלר בעקבות ראיונות ומפגשי צילום עם פליטים ומהגרים החיים בישראל, עם אנשים שהמשותף להם הוא שהם נאלצו לעזוב את בתיהם ולעבור למקום חדש.


לתמונה מוגדלת


את הפליטים והמהגרים שאל אדלר מה הם לקחו ומה הם השאירו מאחור.

חוסני עטיה אחמד רנאים, בן 75 :
"נולדתי בבאקה אל גרביה בשנת 1924. משפחתי עברה לחיפה בעקבות עבודתו של אבי. הוא היה שוטר במשטרה הבריטית. התחלתי לעבוד כשוטר כשהייתי בן 22. בחיפה, יהודים וערבים חיו כמו אחים. לא היה ביניהם שום הבדל. כאשר החלו הבעיות בשנת 1947 חזרנו לכפר הישן שבו חיו שאר חברי המשפחה. זה היה יום עצוב. לא רציתי לעזוב. חיינו ברחוב נצרת, לא רחוק מהים. אני עדיין זוכר את הבית הישן כאילו אני עומד שם כעת. אם היה באפשרותי למות בחיפה לא הייתי מהסס. במלחמת 1948 עבדתי בבית שאן. חזרתי לכפר כדי לקחת את בני משפחתי. היה מסוכן שם. באותה תקופה הייתי נשוי והיו לי ארבעה ילדים. לקחתי רק רהיט וכמה בגדים. לילדים לא היו צעצועים באותה תקופה. הם שיחקו במשחקים כמו 'מחבואים'. היום יש לי חמישים ילדים ונכדים בסך-הכל. אני מאחל להם ולעולם כולו שיהיה שלום."

ביבליוגרפיה:
כותר: השארתי הכל מאחור 1
צלם: אדלר, טל
שם  האתר: I left everything behind
מחבר: אדלר, טל
בעלי זכויות : אדלר, טל
הוצאה לאור: אדלר, טל
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית