הסדרי נגישות
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתישראל. משרד החינוך. האגף לתכנון ופיתוח תוכניות לימודים



אמיר גלבע


משורר ישראלי, חי בשנים 1917 - 1984.

נולד בווהלין, פולין, ועלה לארץ ב-1937. כמו רבים מן החלוצים באותם ימים עבד בסלילת כבישים ובפרדסים. במלחמת העולם השנייה התגייס לצבא הבריטי ושירת בצפון אפריקה ובאירופה. לאחר מכן לחם במלחמת השחרור.

ברבים משיריו של גלבע יש עירוב של התפרצות שמחה, התרוננות צלילית ושיכרון של גוונים וצבע. עם זאת, עוברות בהם כחוט השני חוויותיו במלחמת העולם השנייה ויחסו למה שקרה לעם היהודי בשואה. שירתו ססגונית מאוד בביטוייה מבחינת הנושאים ומבחינת סגולותיה האמנותיות. גלבע יצר מזיגה ייחודית של לשון תנ"כית, לשון הפיוט הקדום, שפת השירה המתחדשת (מימי ביאליק ושלונסקי) ושפת דיבור עכשווית. שירתו החדשנית השפיעה על קבוצות המשוררים של שנות ה-50 וה-60.

גלבע דחה את השימוש המסורתי בדמויות תנ"כיות לשם אמירות מוסריות או לאומיות, והעדיף להזדהות עמן תוך יצירת הקבלות ישירות בין עבר להווה. בחינה פנימית וכפל משמעות אופייניים לכתיבתו. על שירתו נאמר כי היא נמצאת על סף הדמדומים שבין המודע והלא-מודע, בתחום שבו פועל מיסטיקן ונביא. בשנת 1982 זכה גלבע בפרס ישראל.
שיריו קובצו בשני כרכים.


מעבר ללקסיקון > לקסיקון ספרות
ביבליוגרפיה:
כותר: אמיר גלבע
שם  התקליטור: שירים בתערוכה : דיאלוג בין שירה לאמנות פלסטית
תאריך: 1999
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; ישראל. משרד החינוך. האגף לתכנון ופיתוח תוכניות לימודים
הערות: 1. נהול מדעי ודידקטי: ד"ר פנינה שירב.
2. פיתוח וכתיבה: ד"ר פנינה שירב (מרכזת הצוות), מינה הוכברג, דבורה אמיר, נורית נתנאל.
3. כתיבת החומר באמנות: אבי כץ.
4. עריכה: לימור ויסמן.
5. ניהול מולטימדיה: אפרת טורג'מן.
6. תקליטור זה הוא פרי פיתוח משותף של שני הגופים הבאים: ת"ל- האגף לתוכניות לימודים, המינהל הפדגוגי, משרד החינוך, התרבות והספורט ומטח- המרכז לטכנולוגיה חינוכית. 
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית