על הספריה
הסדרי נגישות
כתבו אלינו
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית הספרייה הוירטואלית עמוד הבית > מדעים > ביולוגיה > גוף האדם > חושים

חושים (40)
1 - 2 - 3 - 4 - 5 דפים
נמצאו: 40 פריטים בנושא זה.
ערך לקסיקוני
[0]
שמע
[0]
וידיאו
[0]
 
הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
החיים והטעם ביד הלשון
 

מילות המפתח: טעם, פקעיות טעם
מהי אותה "תחושת טעם" שאנו חווים בזמן האכילה? מדוע לעתים אנו חווים תחושה שונה באוכלנו אותו מאכל? כיצד אנו מתרגמים את מגע המזון בפינו לתחושת טעם שאנחנו "אוהבים", שונאים" או "אדישים" אליו? בשנים האחרונות זוהו מולקולות קולטן, מולקולה המתווכת בין הקולטן לתגובת התאים, ופוענחו מסלולים המובילים מידע לאזורי מוח המשרים בנו תחושת טעם. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: מאי-יוני, 2001 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
חמוץ, מתוק, מר, מלוח... אוממי - הטעם החמישי
 

מילות המפתח: חומצות אמינו, טעם, גלוטמט
אנשים יכולים לזהות חמישה טעמים בלבד: מלוח, מר, חמוץ, מתוק והאוממי (Umami) שפירושו ביפאנית "טעים". לטעם האוממי אחראי מונוסודיום גלוטמט. מאמר זה מתמקד בטעם שאינו מוכר - הטעם האוממי, ובגילויו והשפעותיו של הגלוטמט. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: ספטמבר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו צעיר בע"מ
שומעים הקול
 

מילות המפתח: שמיעה, אוזניים, שיווי משקל (פיסיולוגיה), שפת סימנים
איך עוזר לנו חוש השמיעה שלנו להסתדר בעולם? ומה עושים אלה המתקשים בשמיעה? על חוש השמיעה, מבנה האוזן שלנו, האוזניים ושיווי המשקל ושפת הסימנים.  /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: דצמבר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
כתר הוצאה לאור
חושים
 

מילות המפתח: חושים, ריח, טעם, מישוש
באמצעות החושים אנו מסוגלים לקלוט גירויים מן החוץ ולהבחין בכל מה שקורה סביבנו. על חוש הטעם, הריח והמגע. /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי תאריך: 1993 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
ראש גדול
למה יש לנו שתי אוזניים? אולי כי כל אחת שומעת אחרת
 

מילות המפתח: שמיעה, אוזניים
האוזן האנושית בנויה בצורה שמאפשרת לה להבחין בין סוגים שונים של צלילים. צלילים אלה מועברים למוח לשם עיבוד, אולם עד כה לא נבחן באופן מדוקדק תפקידן של האוזניים בעיבוד האותות הקוליים. מחקר חדש מגלה שקיים הבדל בין קליטת השמע שלנו באוזן ימין לבין הקליטה שבאוזן שמאל, והבדל זה משפיע בהמשך על האופן שבו מוחנו מעבד מידע אקוסטי.  /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: אוקטובר, 2004 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
ראש גדול
נדידת הנחיריים : איך התפתח אף שגם נושם וגם מריח?
 

מילות המפתח: אף, דרכי הנשימה
מה עושים עם האף? נושמים ומריחים. מה עושים אתו הדגים? מריחים בלבד. הנחיריים הם שתי תעלות שנפתחות לאוויר מצדן האחד ומתחברות לגרון מצדן השני.  אך מסתבר שלא כך היה מאז ומתמיד, מאובן חדש מציג את שלב הביניים בין אף עצמאי לאף שבנוי משני זוגות נחיריים חיצוניים. /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: דצמבר, 2004 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
אגדת חמשת החושים
 

מילות המפתח: ראייה, שמיעה, חושים, ריח, טעם, כאב
כמה חושים יש לנו? ומהו החוש השישי? מה עם חוש המגע, חוש הכאב, חושי הטמפרטורה, חושי התאוצות? מסתבר שהמספר של החושים אינו סגור ומוסכם ולא כל החושים הם בעלי "מעמד שווה". המאמר מנפץ את אגדת חמשת החושים. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: אוגוסט, 2004 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו צעיר בע"מ
ויהי חושך ויהי אור
 

מילות המפתח: עיניים, פוטוסינתזה, ראייה, אור, צבע
מהו בעצם האור, ממה הוא מורכב ואיך הוא משפיע על מהלך חיינו?
איך אנחנו מסוגלים לראות את הסובב אותנו? ומה בנוגע לבעלי החיים, האם הם רואים בדיוק כמונו?  /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: דצמבר, 2004 שפה: עברית 

 
1 - 2 - 3 - 4 - 5 דפים
נמצאו: 40 פריטים בנושא זה.
Thumbnails by: pagepeeker.com