הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעים > ביולוגיה > גוף האדם > מערכת העיכול ותזונה


פירמידת המזון
מחברת: ד"ר יעל קשתן


מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
חזרה3

פירמידת המזון היא תצוגה גרפית של ההמלצות לאכילה מאוזנת. היא פורסמה לראשונה בשנת 1992 על ידי ממשלת ארצות הברית . בבסיס הפירמידה נמצאת קבוצת המזון ממנה יש לאכול את מספר המנות הרב ביותר ובקצה הפירמידה נמצאת קבוצת המזון ממנה יש לאכול את מספר המנות הקטן ביותר.

בעקבות מחקרים שבדקו את השפעת התזונה על מחלות לב וכלי דם ומחלות נוספות הגיעו חוקרים למסקנה שיש לשנות את ההמלצות התזונתיות ובעקבותיהם גם את פירמידת התזונה. על פי הפירמידה החדשה אין להתיחס לכל סוגי הבשר כקבוצה אחת, אין להתיחס לכל השומנים כקבוצה אחת ואין להתיחס לכל הפחמימות ומוצרי המאפה כקבוצה אחת. בקבוצת השומנים יש להבחין בין שומן מהחי ממנו יש לצרוך מעט ככל האפשר לבין שמן מהצומח ממנו יש לצרוך הרבה. בקבוצת הבשר יש להמעיט ככל האפשר באכילת בשר אדום (בקר) אך יש לצרוך במידה מבוקרת בשר עוף ודגים. לגבי הפחמימות יש להמעיט באכילת לחם לבן, תפוחי אדמה, אורז לבן וכדומה ולהרבות באכילת דגנים מלאים.

כך נראית פירמידת המזון החדשה –

קראו עוד:

קבוצות המזון
הפחמימות
החלבונים
המינרלים
הויטמינים
השומנים

ביבליוגרפיה:
כותר: פירמידת המזון
מחברת: קשתן, יעל (ד"ר)
שם  התקליטור: חלונות אל גוף האדם : על האדם ובריאותו
תאריך: 1998
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
הערות: 1. ניהול מדעי ודידקטי: ד"ר רחל מינץ.
2. התכנית פותחה בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב. בית הספר לחינוך. המרכז הטכנולוגי חינוכי - מדע וטכנולוגיה לחטיבות הביניים.
3. פתוח וכתיבה: ד"ר יעל קשתן, אלון ברהם, ד"ר רחל מינץ, ד"ר גילי מרבך-עד, ד"ר סמדר רייספלד.