הסדרי נגישות



פחמימות
מחברות: ד"ר רחל מינץ; ד"ר סמדר רייספלד; ד"ר יעל קשתן


מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
חזרה3

הפחמימות הן אחד משלושת אבות המזון, ומקורן בעיקר במזון מן הצומח (קבוצת הלחם).



מהו תפקידן של הפחמימות במזון?
הן מספקות אנרגיה לאדם ולבעלי-החיים.
אדם, העוסק בעבודה פיזית מאומצת או בספורט, צריך לאכול פחמימות רבות.



מעבר ללקסיקון > לקסיקון מדעי הטבע