הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדינת ישראל > כלכלה עמוד הבית > טכנולוגיה ומוצרים > תעשייה


ענף התעשייה
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה


מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
חזרה3

ענף התעשייה התפתח מאז קום המדינה והפך לאחד הענפים החשובים ביותר במשק הישראלי. הוא החל בעיקר במפעלי טקסטיל ומזון, ועם הזמן נוספו סוגי תעשייה רבים וחלו שינויים במבנה הענף. כיום מקובל למיין את הענף לתעשיות מתקדמות (תעשיות עילית) ותעשיות מסורתיות, לפי רמת הטכנולוגיה.

למעורבות הציבורית יש השפעה על תפרוסת מפעלי התעשייה במדינת ישראל. כמעט רבע מהמפעלים נמצאים במחוז הצפון ובמחוז הדרום, וחלקם הגדול הוקמו שם הודות למעורבות והעידוד של הממשלה. ולמרות זאת, מרבית מפעלי התעשייה במדינת ישראל (כ-75% מהם) מרוכזים במרכז הארץ, בעיקר במטרופולינים של תל-אביב, חיפה וירושלים. עובדה זאת מעידה על השפעתם הרבה של כוחות השוק. כתוצאה מכך היקף התעשייה המסורתית הולך ומצטמצם, ואילו התעשייה המתקדמת, תעשיית הטכנולוגיה העילית, הולכת ומתחזקת. כך, למשל, הייצור בתעשייה המסורתית כמעט שלא גדל בין השנים 2000-1995, ואילו הייצור בתעשייה העילית גדל ב-72%.

צמיחתה המהירה של תעשיית ההיי-טק שינתה את מעמדה הכלכלי של ישראל בעולם, וכיום היא מרכז חשוב לפיתוח מוצרים, תוכנות ושירותי היי-טק. תעשיית ההיי-טק הישראלית מפורסמת בעולם, במיוחד בכמה תחומים שהיא מצטיינת בהם: תקשורת מרחוק, אבטחת מידע, הדפסות אלקטרוניות, ביוטכנולוגיה, ציוד רפואי ועוד.

ביבליוגרפיה:
כותר: ענף התעשייה
שם  הפרסום מקורי: ישראל: נופים, אוכלוסייה, כלכלה
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה
תאריך: 2006
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הערות: 1. אסופת פריטי מידע בנושא הלחימה בלבנון קיץ תשס"ו, 2006. המידע מופק עבור משרד החינוך על ידי צוות הגיאוגרפיה של מטח.