הסדרי נגישות
עמוד הבית > אחר > טרור > פעילי טרור
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתהמרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור



תקציר
על קוזו אוקמוטו, הטרוריסט היפני, אשר עמד בראש חוליית מחבלים מתאבדים אשר ביצעה את פיגוע הירי בנמל תעופה בן גוריון במאי 1972.



קוזו אוקמוטו
מחברים: ליאת מדניק; עו"ד יניב אופק


טרוריסט יפני אשר עמד בראש חוליית מחבלים מתאבדים אשר ביצעה את פיגוע הירי בנמל תעופה בן גוריון במאי 1972. שאר חברי החוליה נהרגו בעוד שאוקמוטו נתפס, הועמד למשפט צבאי ונידון לשלושה מאסרי עולם. לאחר שלוש עשרה שנים בכלא שוחרר אוקמוטו ב"עסקת ג'יבריל".

בשנות השבעים גויס לארגון "הצבא האדום היפני" אשר חטף מטוס נוסעים יפני לצפון קוריאה. לאחר מכן נשלח אוקמוטו לאימונים עם ארגון הטרור "החזית לשחרור פלסטין". ב-22 במאי 1972 עלה אוקמוטו עם עוד שני סטודנטים יפנים על טיסה מפריז לישראל. כאשר הגיעו לישראל, עמדו ליד מסוף קבלת המזוודות והחלו לירות בנשק אשר הגיע בתא המטען של אותה הטיסה, ולזרוק רימוני יד לעבר הנוסעים. שני המחבלים הנוספים, התאבדו כאשר נגמרה להם התחמושת, לעומת אוקמוטו אשר נתפס בידי כוחות אשר אבטחו את המקום. בפיגוע נהרגו 24 בני אדם, ישראלים ותיירים כאחד, וכן נפצעו כ-80 איש. אביו של אוקמוטו שלח לראש הממשלה דאז גולדה מאיר, מכתב התנצלות בשם משפחתו.

לאחר שנים בבידוד בכלא הישראלי, איבד אוקמוטו את דעתו והוגדר כסכיזופרן. במסגרת "עסקת ג'יבריל", אשר בה שוחררו 1,150 אסירים ועצירים ביטחוניים, שוחרר גם אוקמוטו. הוא נשלח ללוב שם עבר טיפולים פסיכולוגיים, ולאחר שיפן ביקשה את הסגרתו, מצא מקלט מדיני בלבנון. כיום לא ידוע היכן מתגורר אוקמוטו, ויש הטוענים כי היגר לצפון קוריאה.

עסקת ג'יבריל, אשר במסגרתה שוחררו חזי שי, יוסף גרוף ונסים סאלם, הייתה עסקה לחילופי שבויים. שר המשפטים דאז, עו"ד שמואל תמיר, עמד בראש צוות המו"מ לשחרור השבויים והנעדרים, והתפטר לאחר שהתנגד להחלטה לבצע את העסקה.


© צילום: משה מילנר, לע"מ

פריט מידע זה נכתב עבור אתר חוסן.

ביבליוגרפיה:
כותר: קוזו אוקמוטו
מחברים: מדניק, ליאת ; אופק, יניב (עו"ד)
שם  הפרסום מקורי: חוסן
תאריך: 2007
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; המרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; המרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור
הערות: 1. פרסום מקורי שנכתב עבור אתר חוסן.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית