על הספריה
הסדרי נגישות
כתבו אלינו
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית הספרייה הוירטואלית עמוד הבית > פריטים דומים של  חומצות אמיניות

עמוד הבית (26)
מדעי החברה (4)
מדעי הרוח (1)
מדינת ישראל (36)
יהדות ועם ישראל (23)
מדעים (33)
מדעי כדור-הארץ והיקום (30)
טכנולוגיה ומוצרים (61)
מתמטיקה וסטטיסטיקה (48)
אמנויות (29)
אחר (6)
ישראל (חדש) (3)
1 - 2 - 3 דפים
נמצאו: 22 פריטים בנושא זה.
תמונה
[0]
שמע
[0]
וידיאו
[0]
 
הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
חומצות אמינו מסועפות ונגזרותיהן כתוסף תזונתי בספורט
 

מילות המפתח: חומצות אמינו, תזונה, כושר גופני, חלבונים, תוספי מזון
תוספי תזונה מעוררים עניין משום שמייחסים להם סגולה מיוחדת בהגברת יכולתם של הספורטאים. מבין התוספים מעמידות אתגר מיוחד חומצות האמינו המסועפות ונגזרותיהן. על האפשרויות הגלומות בתרכובות אלו לשיפור הפעילות הספורטיבית הרגילה והתחרותית ועל משמעותן בשיפור ההישגים בספורט. המאמר סוקר את תוסף המזון HMB שהפך לאחרונה ללהיט. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: נובמבר, 2004 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
החלבונים
 

מילות המפתח: חומצות אמינו, חלבונים
החלבונים מרכיבים חלקים גדולים מהגוף וכן מאפשרים פעולות שונות הנחוצות לתפקוד תקין. הם מורכבים משרשרות של חומצות אמינו. /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: 1998 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
חמוץ, מתוק, מר, מלוח... אוממי - הטעם החמישי
 

מילות המפתח: חומצות אמינו, טעם, גלוטמט
אנשים יכולים לזהות חמישה טעמים בלבד: מלוח, מר, חמוץ, מתוק והאוממי (Umami) שפירושו ביפאנית "טעים". לטעם האוממי אחראי מונוסודיום גלוטמט. מאמר זה מתמקד בטעם שאינו מוכר - הטעם האוממי, ובגילויו והשפעותיו של הגלוטמט. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: ספטמבר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
מאורע היסטורי במדינת ישראל - פרס נובל בכימיה
 

מילות המפתח: פרסי נובל, חלבונים
פרס נובל בכימיה לשנת 2004 ניתן לפרופסורים אהרון צ'חנובר ואברהם הרשקו מהטכניון בחיפה ופרופ' אירווין רוז מאוניברסיטת קליפורניה בארה"ב על תרומתם לפיצוח מנגנון שבאמצעותו התא יכול לווסת את נוכחותם של חלבונים מסוימים וזאת על ידי סימון חלבונים לא רצויים ב"תווית" ופרוקם. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: פברואר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
ראש גדול
הגומי של הפרעושים : רזילין - חלבון הגמישות היעיל בעולם
 

מילות המפתח: חלבונים
על הרזילין, החלבון המאפשר לפרעושים לקפוץ, לחרקים לעוף ולדבורים לנפנף בכנפיהם במהירות לא נתפשת, ועל הנסיונות של המדענים להעתיק מהטבע וליצור דבק כמעט מושלם מרזילין. /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: נובמבר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
עולם הרנ"א
 

מילות המפתח: אבולוציה, דנ"א, חלבונים
כיצד נוצר המעבר מ-RNA לחלבון? המאמר דן בשאלה ומציין את תרומתם של פרופ' עדה יונת נקטרמאן רמקרישן מבריטניה ותומס סטייץ מארה"ב, זוכי פרס נובל. /למידע מלא...


קהל יעד: חטיבה, תיכון, תיכון ומעלה תאריך: נובמבר-דצמבר, 2000 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
ספרית מעריב
הגן הלכה למעשה : כיצד גורם הגן ל"תכונה"?
 

מילות המפתח: חלבונים, אנזימים, גנים (גנטיקה)
מה תפקידם של הגנים, וכיצד הם פועלים? המאמר עוקב אחר מקורותיו השונים של הרעיון כי הגנים יוצרים חלבונים בכלל ואנזימים בפרט, ומביא סקירה של תפקידיהם של החלבונים והאנזימים. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: 1996 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
ספרית מעריב
הגן הלכה למעשה : מהו הגן?
 

מילות המפתח: דנ"א, חלבונים, גנים (גנטיקה)
ממה עשויים הגנים? על גילוי המועמד לתפקיד החומר שממנו עשויים הגנים: הדנ"א.  /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: 1996 שפה: עברית 

 
1 - 2 - 3 דפים
נמצאו: 22 פריטים בנושא זה.
Thumbnails by: pagepeeker.com