על הספריה
הסדרי נגישות
כתבו אלינו
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית הספרייה הוירטואלית עמוד הבית > פריטים דומים של  מוציאים לחם מן הארץ

עמוד הבית (26)
מדעי החברה (4)
מדעי הרוח (1)
מדינת ישראל (36)
יהדות ועם ישראל (23)
מדעים (33)
מדעי כדור-הארץ והיקום (30)
טכנולוגיה ומוצרים (61)
מתמטיקה וסטטיסטיקה (48)
אמנויות (29)
אחר (6)
ישראל (חדש) (3)
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 דפים
נמצאו: 71 פריטים בנושא זה.
שמע
[0]
 
הגדרת חשיבות הפריט
נאות קדומים
הדגן והגורן
הדגן והגורן
 

מילות המפתח: גורן (תבואה), חיטה (צמח), שעורה (צמח), חקלאות בעת העתיקה, דגניים, לחם
הלחם הוא מזונו הביסי של האדם וככזה יש לו מקום של כבוד גם במקרא ובמדרש. דף המידע בוחן את הדגן ושימושיו הריאליים במקרא וגם את משמעותו כסמל במקרא ובמדרש. /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה, תיכון תאריך: 2008 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
מהפך בתזונת האדם
 

מילות המפתח: תזונה, ויטמינים, מינרלים בתזונה
על המהפך שחל בשנים האחרונות בנושא התזונה: התזונה הלא מבוקרת מפנה דרכה לתזונה המוכוונת והמבוקרת, בה ניתנים תוספי ויטמינים ומינרלים. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: מאי, 2004 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
סיינטיפיק אמריקן ישראל
לאכול ולשתות ולשמוח : או מדוע עלינו ללמוד להפסיק את הדאגה ולהתחיל לאכול בהנאה
 

מילות המפתח: תזונה
מייקל שרמר סוקר במאמרו מחקרים העוסקים בקשר בין תזונה לבריאות, ומערער את אמונתנו ששינוי בתזונה או באורח החיים שלנו יכול לשפר את בריאותנו במידה ניכרת. /למידע מלא...


קהל יעד: חטיבה, תיכון תאריך: אפריל – מאי, 2007 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
האזור במוח השולט על הרגשות מעודד אכילה : הורמון המאותת שובע מעורר את מרכזי התגמול
 

מילות המפתח: תזונה, הרגלי אכילה, הורמונים
חוקרים זיהו מסלולים עצביים במוח ה"מחליטים" כמה מזון נאכל.  החוקרים טוענים כי הורמון המאותת למוח על שובע מתקשר עם אזורי התגמול במוח. המחקר מציג עדויות לכך שלמסלולים עצביים הקשורים בהנאה תפקיד מפתח בהרגלי האכילה ובדחף לאכול.  /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: דצמבר, 2007 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
סיינטיפיק אמריקן ישראל
פשוט לאכול : איך להתמודד עם הר העצות הסותרות בנושאי תזונה?
 

מילות המפתח: תזונה, הרגלי אכילה
המחברת סוקרת נקודות במדע התזונה ומציגה דוגמאות הממחישות מדוע מדע זה שנוי במחלוקת. בנוסף היא מדגישה את חשיבות עקרונות התזונה הבסיסיים לדעתה והם: לאכול פחות, להתעמל יותר, לאכול פירות, ירקות ודגנים מלאים, ולהימנע מיותר מידי "ג'אנק פוד".  /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: דצמבר-ינואר, 2007-2008 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
קבוצות המזון
קבוצות המזון
 

מילות המפתח: תזונה, קבוצות המזון
המזון שאנו אוכלים נחלק לקבוצות שונות על פי המקור ועל פי המרכיב העיקרי. חשוב לאכול מכל קבוצות המזון אך מכל אחת בכמות שונה. /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: 1998 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
החלב: פרה קדושה?
 

מילות המפתח: תזונה, אלרגיה, חלב ומוצריו
במשך שנים הורגלנו לראות בחלב ובמוצריו מזון בריא: מקור זמין וזול לחלבון וסידן. לאחרונה תוקפים חלק מהמדענים השקפה זו. לטענתם, חלב פרה הוא מקור לבעיות בריאות לא מעטות מהן סובלת אוכלוסיית העולם המערבי. /למידע מלא...


קהל יעד: חטיבה, תיכון תאריך: נובמבר-דצמבר, 2000 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
ישראל. משרד הבטחון. ההוצאה לאור
תזונה והפרעות התנהגות
 

מילות המפתח: תזונה, אנורקסיה נרווזה (מחלה), השמנת-יתר, הפרעות אכילה, בולימיה (מחלה), מחלות נפש והתנהגות
פרק זה דן בקשר בין תזונה ומרכיבי תזונה לבין מחלות נפש והפרעות התנהגות. אחד הקשרים בא לביטוי בחלק ממחלות הנפש - הסירוב לאכול. דוגמא לקשר מסוג אחר, קשורה לתזונה לקויה בתקופת הילדות. קשר נוסף מתגלה במחלות הקשורות לצריכת המזון: אנורקסיה נברוזה, בולימיה והשמנת יתר. /למידע מלא...


קהל יעד: חטיבה, תיכון תאריך: 1993 שפה: עברית 

 
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 דפים
נמצאו: 71 פריטים בנושא זה.
Thumbnails by: pagepeeker.com