על הספריה
הסדרי נגישות
כתבו אלינו
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית הספרייה הוירטואלית עמוד הבית > פריטים של מילת המפתח  טעם

עמוד הבית (26)
מדעי החברה (4)
מדעי הרוח (1)
מדינת ישראל (36)
יהדות ועם ישראל (23)
מדעים (33)
מדעי כדור-הארץ והיקום (30)
טכנולוגיה ומוצרים (61)
מתמטיקה וסטטיסטיקה (48)
אמנויות (29)
אחר (6)
ישראל (חדש) (3)
נמצאו: 8 פריטים בכל המאגר.
ערך לקסיקוני
[0]
שמע
[0]
וידיאו
[0]
 
הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
החיים והטעם ביד הלשון
 

מילות המפתח: טעם, פקעיות טעם
מהי אותה "תחושת טעם" שאנו חווים בזמן האכילה? מדוע לעתים אנו חווים תחושה שונה באוכלנו אותו מאכל? כיצד אנו מתרגמים את מגע המזון בפינו לתחושת טעם שאנחנו "אוהבים", שונאים" או "אדישים" אליו? בשנים האחרונות זוהו מולקולות קולטן, מולקולה המתווכת בין הקולטן לתגובת התאים, ופוענחו מסלולים המובילים מידע לאזורי מוח המשרים בנו תחושת טעם. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: מאי-יוני, 2001 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
חמוץ, מתוק, מר, מלוח... אוממי - הטעם החמישי
 

מילות המפתח: חומצות אמינו, טעם, גלוטמט
אנשים יכולים לזהות חמישה טעמים בלבד: מלוח, מר, חמוץ, מתוק והאוממי (Umami) שפירושו ביפאנית "טעים". לטעם האוממי אחראי מונוסודיום גלוטמט. מאמר זה מתמקד בטעם שאינו מוכר - הטעם האוממי, ובגילויו והשפעותיו של הגלוטמט. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: ספטמבר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
כתר הוצאה לאור
חושים
 

מילות המפתח: חושים, ריח, טעם, מישוש
באמצעות החושים אנו מסוגלים לקלוט גירויים מן החוץ ולהבחין בכל מה שקורה סביבנו. על חוש הטעם, הריח והמגע. /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי תאריך: 1993 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
האוניברסיטה העברית. המרכז להוראת המדעים ע"ש עמוס דה שליט
חלונות לעולם
 

מילות המפתח: ראייה, שמיעה, חושים, ריח, טעם, מישוש
כל היצורים תלויים בחושיהם לצורך הישרדותם. בעזרת החושים אפשר למצוא מזון, או בן-זוג, או לאתר טורף מתקרב. לכל בעל-חיים יש צרכים מיוחדים משלו, וחושיו המיוחדים מסייעים בידו. אז כמה חושים יש לנו?   /למידע מלא...


קהל יעד: חטיבה, תיכון תאריך: , 1997 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
גליליאו : כתב עת למדע ומחשבה
אגדת חמשת החושים
 

מילות המפתח: ראייה, שמיעה, חושים, ריח, טעם, כאב
כמה חושים יש לנו? ומהו החוש השישי? מה עם חוש המגע, חוש הכאב, חושי הטמפרטורה, חושי התאוצות? מסתבר שהמספר של החושים אינו סגור ומוסכם ולא כל החושים הם בעלי "מעמד שווה". המאמר מנפץ את אגדת חמשת החושים. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: אוגוסט, 2004 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
ראש גדול
היצורים שטועמים ברגליים : על חוש הטעם של החרקים
 

מילות המפתח: חרקים, טעם
אצל החרקים חוש הטעם אינו מרוכז רק באזור הפה או בחללו. לזבובים, פרפרים ודבורים, למשל, יש שדות שיער של חוש טעם גם על פיסות הרגליים הקדמיות ופגישתם הראשונה עם מזון מתרחשת כשהם מטיילים עליו יחפים.  /למידע מלא...


קהל יעד: יסודי, חטיבה תאריך: מאי, 2002 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
המוח
המוח
 

מילות המפתח: מוח, ראייה, שמיעה, ריח, מערכת העצבים, טעם, מישוש, עמוד השדרה
היכרות עם מבנה המוח, עם החושים השונים, ועם האופן שבו מתפקד הזיכרון האנושי, דפי הסבר על מושגים, גישה למקורות מידע נוספים ועוד.

עץ נושאים: גוף האדם > המוח ומערכת העצבים


קהל יעד: חטיבה, תיכון שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
מפת הלשון
מפת הלשון
 

מילות המפתח: טעם, לשון (אנטומיה)
ארבעת אזורי הטעם בלשון: מתוק,מלוח, חמוץ ומר. כל הטעמים שאנו מכירים הם ערוב של טעמים אלה. /למידע מלא...


קהל יעד: כולם תאריך: 1998 שפה: עברית 

 
נמצאו: 8 פריטים בכל המאגר.
Thumbnails by: pagepeeker.com