הסדרי נגישות



קיבול חום
מחברים: יואב יאיר; ד"ר רמי קליין


מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
חזרה3

קשרי המימן, המחזיקים את מולקולות המים קרובות זו לזו, גורמים לכך שנדרש להשקיע חום רב על מנת להעלות את הטמפרטורה של המים.

לכן אנו אומרים כי קיבול החום של המים הוא גבוה הרבה יותר מזה של חומרים אחרים בטבע. מסיבה זאת האוקיינוסים מתחממים ומתקררים לאט יותר מאשר היבשות הסמוכות להם. אפשר לראות זאת בהבדלי הטמפרטורות בין היום והלילה באזורים אוקייניים לעומת אזורים יבשתיים: בעוד שבאזורי אוקיינוסים הבדלי הטמפרטורות במהלך היממה הם כמעלת צלזיוס אחת בממוצע, באזורי יבשה הם יכולים להגיע עד 15 מעלות צלזיוס.



מעבר ללקסיקון > לקסיקון גיאוגרפיה