הסדרי נגישות



אנומליה של המים
מחברים: יואב יאיר; ד"ר רמי קליין


מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
חזרה3

ככל שמורידים את טמפרטורת המים והם מתקררים, עולה גם הצפיפות שלהם - כלומר אותו מספר של מולקולות מים תופס נפח קטן יותר.

תהליך זה מתרחש עד טמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס. מתחת לטמפרטורה זו מתחילות מולקולות המים להפוך לגבישי קרח. המרווחים בין המולקולות בגבישי הקרח גדולים יותר, וצפיפות המים הולכת ויורדת, עד קפיאתם המוחלטת בטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס. מסיבה זאת הקרח קל יותר, והוא צף על פני המים. כך מבודד הקרח את שכבת המים שמתחתיו מן האוויר הקר שמעליו ומאפשר לבעלי חיים להתקיים מתחתיו.



מעבר ללקסיקון > לקסיקון גיאוגרפיה