הסדרי נגישות
עמוד הבית > יהדות ועם ישראל > מקרא [תנך] > עולם המקרא > ראליה מקראית


בישול במקרא


מוזיאון ארץ ישראל, תל - אביב
חזרה3

מה אכלו בתקופת המקרא? בתנ"ך נזכרים מעט שמות מאכלים: "נזיד עדשים", "עוגת רצָפִים", "לחם", "לביבות", "אֲשִישוֹת" ועוד. לעתים רחוקות מתואר תהליך ההכנה. כך, למשל, בלביבות שהכינה תמר לאמנון אחיה: ":וַתִּקַּח אֶת הַבָּצֵק וַתָּלָשׁ וַתְּלַבֵּב […] וַתְּבַשֵּׁל אֶת הַלְּבִבוֹת" (שמואל ב יג, 10-5) . לעומת זאת מופיעים בתנ"ך כלים רבים ששימשו להכנת האוכל ולאגירתו: הסיר, הקדֵרה, האַגָּן, המחבת, המַרְחֶשֶת, האָסוּךְ, הכד, הצלוחית, הצנצנת, הצפחת ועוד.

ביבליוגרפיה:
כותר: בישול במקרא
שם  הפרסום מקורי: מקראנט
תאריך: 2005
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הערות: 1. פרסום מקורי שנכתב עבור אתר מקראנט.
בעלי זכויות נוספים בפריט זה: מוזיאון ארץ ישראל, תל - אביב
הערות לפריט זה: 1. תמונות כלי החרס באדיבות רשות העתיקות.