הסדרי נגישות



חלב, חמאה
מחבר: גשר מפעלים חינוכיים


גשר מפעלים חינוכיים
חזרה3

השימוש בחלב ובמוּצרי חלב נפוֹץ בכל תרבות של גידול צֹאן ובקר, ושאר בהמות מבויָתות, ביישובי קֶבַע או בחברת נַוָּודִים.

בני ישראל לא שתו חלב בהמות שהתורה אסרה על אכילת בשרן.
הצירוף "חלב ודבש" מעיד על חשיבותו של החלב בכלכלה ובתזונה, וארץ ישראל כּוּנתָה "זבת חלב ודבש ", כלומר, ארץ של שפע ותנוּבָה (=יְבוּל) רבה.
מהחלב נהגו לייצר חמאה - סוג של שמנת, וגבינה. מהכתוב באיוב י' 10 – "כחלב תתיכני, וכגבינה תקפיאני" – נראה שהקפיאו את החלב לצורך הכנת הגבינה, ואחר כך ייבשו אותו בכדים, בצורת גושים מְאֹרָכִים.


מעבר ללקסיקון > לקסיקון מקרא