הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי החברה > פמיניזם > מעמד האשה בארצות שונותעמוד הבית > מדינת ישראל > כלכלה
נגה : כתב עת פמיניסטי


תקציר
מה לי לגלובליזציה – לתאגידי ענק רב-לאומיים, למסחר בינלאומי, לפתיחת שווקים, לזרימה של מוצרים, שירותים, רעיונות וכסף – מה לי ולכל אלה? -
מבוא לדיון שנערך בסימפוזיון בתל אביב בנובמבר 2001 על-ידי ארגון פמיניסטי.



מה לי ולגלובליזציה : מבוא
מחבר: -


מה לי לגלובליזציה – לתאגידי ענק רב-לאומיים, למסחר בינלאומי, לפתיחת שווקים, לזרימה של מוצרים, שירותים, רעיונות וכסף – מה לי ולכל אלה? שאל מגזין 'נגה' בסימפוזיון, שנערך בתיאטרון תמונע בתל אביב, ב- 23 בנובמבר 2001.

אם אני, למשל, בדווית בנגב, כמו אמל אלסאנע אלחג'וג', ממשתתפות סימפוזיון, אזי הטלפון הנייד, אחד מסממני הגלובליזציה, מאפשר לי להעלות את המודעות, לארגן הפגנות, לארגן את עבודת הנשים המסורתית ולתעל אותה לאפיקי מסחר, ליצור קשר עם העולם המודרני, וכל זאת למרות שמקום מגורי הוא כפר "לא מוכר", שאינו מופיע כלל במפות הרשמיות של מדינת ישראל.

פנים רבות לגלובליזציה, ומשתתפי הדיון, שחלק מדבריהם מובא בהמשך, האירו מאפיינים שונים שלה, דגש רב הושם על ההיבט הכלכלי, על תהליכים שהביאו לשליטה ריכוזית בהון ובתקשורת, על החלשת כוחה של המדינה ועל הקטנת חלקו של הסקטור הציבורי, וכן על שינוי בחלוקת העושר בחברה, קונצרנים רב לאומיים, בעזרת הבנק העולמי, קרן המטבע העולמית וארגון הסחר העולמי, נשאו על נס את עקרון היעילות הכלכלית והרווח, ובשמם, במסווה של ליברליזציה, מסולק כל מכשול, ויהיה הוא זכויות עובדים, הגנה על הסביבה, או זכויות אדם וצדק חברתי.

אולם, כפי שציין יוסי דהאן, שפתח את הדיון, השאיפה אינה לבטל את התהליכים הגלובליים, אלא לתת לגלובליזציה פנים אנושיות, עלינו לתמוך בארגונים חוץ-ממשלתיים ולפתח מערכות חלופיות, כגון ארגוני נשים על-לאומיים המפעילים רשתות תמיכה ולחץ בינלאומיים, שייצאו לפעילות גלובלית להפצת ידע, להעצמת נשים לפעולה משותפת להגנת הסביבה, ולהחלה אוניברסלית של זכויות אדם.

השתתפו בדיון: אמל אלסאנע אלחג'וג'; יוסי דהאן; אדריאנה קמפ; אורלי לובין; לינדה עפרוני; כרמל שלו, הנחתה רחל גיורא.



לקריאת המשך הדיון בנושא גלובליזציה:
מה לי ולגלובליזציה : מבוא
מה לי ולגלובליזציה : פריצת גבולות
מה לי ולגלובליזציה : חירום כלכלי
מה לי ולגלובליזציה : בריאות
ליז לא גרה כאן יותר : על גלובליזציה והגירת עבודה בישראל



אל האסופה ישראל - האדם והמרחב : נושאים נבחרים בגיאוגרפיה3

ביבליוגרפיה:
כותר: מה לי ולגלובליזציה : מבוא
מחבר: -
תאריך: קיץ 2002 , גליון 41
שם כתב העת: נגה : כתב עת פמיניסטי
הוצאה לאור: נגה
הערות: 1. שמו הקודם של כתב העת: נגה : מגזין של נשים.
הערות לפריט זה: 1. שמו הקודם של כתב העת - נגה: מגזין של נשים
2. פריט זה מהווה הקדמה לסדרת מאמרים בנושא ''מה לי ולגלובליזציה''
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית