הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי הרוח > ספרות ושירה > ספרות > ספרות עברית > אישים
הסוכנות היהודית לארץ-ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני. המרכז לתכנים ותקשוב


תקציר
על גילה אלמגור (1940-  ), שחקנית וסופרת.



גילה אלמגור
מחבר: הסוכנות היהודית


שחקנית וסופרת.

גילה אלמגור נולדה לאב שהיה שוטר במשטרה הבריטית ולאם חולת נפש. אלמגור מעולם לא זכתה לראות את אביה, מאחר שזה נהרג מיריות צלף ערבי כשאמה הייתה בחודש החמישי להריונה. מאוחר יותר נישאה האם בשנית.
בגיל 13 נשלחה אלמגור לכפר הנוער "הדסים", שם התחנכה כשנתיים. כשהחליטה לממש את חלומה להיות שחקנית היא עברה לתל אביב, שכרה חדר סמוך לתיאטרון 'הבימה' והתייצבה לבחינות לבית הספר לדרמה. על אף שעוד לא מלאו לה 17 שנים והבחינות יועדו לבוגרי צבא, היא התקבלה.

הפרמיירה הראשונה שלה הייתה ביום הולדתה ה-17, בהצגה "בעור שינינו". מתיאטרון הבימה עברה אלמגור לקאמרי ולאחר שמונה שנים בתיאטרון - נסעה ללמוד משחק בניו-יורק. מאז שובה לארץ בשנת 1965, היא פועלת כשחקנית עצמאית.

אלמגור גילמה תפקידים ראשיים בהצגות רבות וביניהן "אנה פרנק"; "ז`אן דארק"; "ציד המכשפות"; "שלוש אחיות"; "הכלה וציד הפרפרים"; "כולם היו בניי" ו"מדיאה" . לאורך דרכה המקצועית, נטלה אלמגור חלק ביותר מ-40 סרטים וביניהם "מצור", "מלכת הכביש", "הבית ברחוב שלוש", "החיים עפ"י אגפא" ו"הקיץ של אביה" וכן הופיעה בסדרות בטלוויזיה.

בשנת 1987 פרסמה את ספרה "הקיץ של אביה", המבוסס על הביוגרפיה האישית שלה. הספר תורגם לשפות רבות וזכה להצלחה אדירה. מאוחר יותר יצאה אלמגור בהצגת יחיד בשם זה שהועלתה מאות פעמים וזכתה בפרס רובינא. הספר גם עובד על-ידה לסרט קולנוע שייצג את ישראל בפסטיבלים חשובים בחו"ל וגרף פרסים בינלאומיים.

ספרה השני, "עץ הדומים תפוס", יצא לאור ביוני 1992, זכה גם הוא להצלחה גדולה ועובד לסרט קולנוע, שבשנת 1955 אף זכה בפרס "וולגין" בפסטיבל הסרטים בירושלים.

אלמגור הייתה ממקימי אמ"י (ארגון אמני ישראל) ושימשה כסגנית יו"ר ודוברת האיגוד במשך עשר שנים. היא מכהנת כנשיאת אסיטג' ישראל - הסניף הישראלי לתיאטרוני ילדים ונוער וכשופטת בפסטיבלי סרטים בינלאומיים. כיום, משמשת אלמגור כחברת מועצת העיר תל-אביב-יפו וכיו"ר ועדת התרבות בעיר.
אלמגור זכתה בעשרות פרסים בארץ ובעולם על תפקידיה בקולנוע ובתיאטרון ובנובמבר 1997 קיבלה את פרס האוסקר הישראלי על תרומתה לקולנוע הישראלי. בשנת 1999 קבלה גם אות הוקרה על מפעל חיים מפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה.

כל חייה עוסקת גילה אלמגור בפעילות התנדבותית ענפה: היא ייסדה את "קרן המשאלות של גילה אלמגור" - עמותה המסייעת לילדים חולים וממלאת את משאלות ליבם וכמו כן, מכהנת כראש סניף תל אביב של האגודה למלחמה בסרטן. ביולי 1996 קיבלה את "אות הנשיא למתנדב", כהוקרה על ארבע עשרה שנות עבודתה ההתנדבותית.


על אנשי תרבות נוספים:
חיים נחמן ביאליק (1873-1934)
נחמה ליבוביץ (1905-1997)
נעמי שמר (1930-)
גילה אלמגור (1940-)
רחל ינאית בן צבי (1886-1979)
שושנה דמארי (1923-)
חנה רובינא (1889-1980)
חוה אלברשטיין (1949-)
אסתר רוט-שחמורוב (1952-)
שרה לוי-תנאי (1911-)
יעל ארד (1967-)
יפה ירקוני (1925-)
דליה רביקוביץ (1936-)

ביבליוגרפיה:
כותר: גילה אלמגור
מחבר: הסוכנות היהודית
שם  האתר: הסוכנות היהודית לארץ ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני
בעלי זכויות : הסוכנות היהודית לארץ-ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני. המרכז לתכנים ותקשוב
הוצאה לאור: הסוכנות היהודית לארץ-ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני. המרכז לתכנים ותקשוב
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית