הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי החברה > סוציולוגיה > נושאי מחקרעמוד הבית > מדעים > ביולוגיה > בעלי חיים
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתאוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי


תקציר
על חיזור באמצעות ריקוד אצל בעלי החיים והאדם.



חיזור באמצעות ריקודים
מחברת: ד"ר סמדר רייספלד


"בן לוקח בת ובת לוקחת בן" - בג'ונגל, בים, בבית או על רחבת הריקודים. היא והוא - בעלי חיים ובני אדם - מחזרים זה אחרי זו באמצעות ריקודים מפתים.


 

בעלי חיים


לעופות רבים (יענים, עגורים, עופות דורסים ועוד) יש ריקודי חיזור מרשימים. גם זבובים, תיקנים (כן, כן, ג'וקים), דגים ובעלי חיים רבים נוספים נעים במהלך החיזור זה עם זה באופן שנראה ממש כריקוד.

תיאום התנועות בין הזכר והנקבה גורם לתיאום (סינכרוניזציה) של הבשלות המינית של בני הזוג. אפשר לומר, שהזכר והנקבה מעוררים זה את זו: כל "תנועת ריקוד" של הזכר מעוררת את הנקבה וגוררת "תנועת ריקוד" שלה, שמעוררת מצידה את הזכר. בני הזוג מגבירים זה את בשלותה המינית של זו, כך שבסוף הריקוד מוכנים השניים להזדווגות.


 

בני אדם


יש ואלס ויש טנגו, יש סלסה ויש פלמנקו. בכל התרבויות ובכל הזמנים משמשים ריקודי זוגות דרך לחיזור. עצם ההזמנה לריקוד מעידה על בחירה: "את(ה) מוצא(ת) חן בעיניי, ולכן הזמנתי אותך לרקוד." הקרבה הגופנית והתיאום בין תנועות הגבר והאישה במהלך הריקוד הופכים אותו לחוויה רומנטית, שמעוררת ריגוש.


ביבליוגרפיה:
כותר: חיזור באמצעות ריקודים
שם  התקליטור: מעגל החיים : התבגרות, חיזור ורבייה
מחברת: רייספלד, סמדר (ד"ר)
תאריך: 1999
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
הערות: 1. התכנית פותחה בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב. בית הספר לחינוך. המרכז הטכנולוגי חינוכי - מדע וטכנולוגיה לחטיבות הביניים.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית