הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי הרוח > ספרות ושירה > ספרות > ז'אנרים
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית




תקציר
על הספר "מסע אל בטן האדמה", ספר מדע בדיוני שכתב ז'ול ורן.



מסע אל בטן האדמה
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות אתר כנפיים


על הספר

קלף עתיק הכתוב בכתב סתרים, שהתגלה במקרה על-ידי פרופסור לידנברוק , מוציא את הפרופסור משלוות רוחו. הפרופסור הוא מומחה למחצבים, ולעתים קרובות הוא מאבד את שלוותו, אך הפעם הוא באמת נרעש. הפרופסור נחוש בדעתו לפענח את הכתוב, ועד אז הוא אינו מאפשר לאיש ממקורביו לצאת מהבית. מקורביו הם אקסל אחיינו ומרתה המבשלת שגרים יחד איתו. אולם דווקא אקסל הוא שמצליח לפענח את הכתוב ואינו מגלה את הדבר לדודו. על-פי הכתוב, מדען איסלנדי ערך מסע למעמקי האדמה, וגילה שקיימים שם חיים. אקסל מכיר היטב את דודו, ויודע שברגע שהדבר ייוודע לו הוא יארוז את המזוודות ויֵצא לדרך, ויאלץ גם את אחיינו להצטרף אליו. ואילו אקסל אינו אמיץ כדודו המדען, מה גם שליבו נתון לגראובן הענוגה.

ואכן, אקסל לא טועה. ברגע שהפרופסור מפענח את כתב הסתרים, השניים יוצאים למסע נועז שמתחיל באיסלנד. שם, בלוויית מדריך איסלנדי, הלא הוא האנס השתקן והאמיץ, הם נכנסים ללוע הר געש כבוי. אקסל חרד כל הזמן ומנסה לשכנע את הדוד לחזור בו, אך פרופסור לידנברוק רוצה לחדור עוד ועוד למעמקי האדמה. מה הם יגלו שם? האם פנים כדור הארץ הוא בליל מתכות נוזלי רותח? אולי הוא צונן וקר כירח? ואולי רוחשים בו חיים ממש כשם שרוחשים על פני כדור הארץ? והשאלה הכי מעניינת: כיצד - אם בכלל - יצליחו השלושה לצאת מבטן האדמה?

עוד על הספר

כמו בספריו האחרים מתגלה גם כאן ז'ול ורן לא רק כסופר בעל דמיון עשיר, אלא גם ובעיקר כבעל ידע רחב בתחומי המדע. בסיפור הרפתקאות מפתיע זה משולבות עובדות מדעיות עם השערות עתידניות מרחיקות לכת.

לקריאת הפרק הראשון באתר כנפיים הקליקו כאן.

ביבליוגרפיה:
כותר: מסע אל בטן האדמה
שם  האתר: כנפיים - לקרוא ולעוף עם הדמיון
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות אתר כנפיים
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הערות: המידע שלפניך לקוח ממאגר המציג ספרי קריאה מומלצים לגילאי 9-13. המאגר הוא אחד המדורים באתר "כנפיים – לקרוא ולעוף עם הדמיון", אתר שמתמקד בעידוד הקריאה בקרב גילאים אלה.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית