הסדרי נגישות
עמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > היסטוריה של מדינת ישראל > ביטחון מלחמות ושלום
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתישראל. משרד החינוך. המזכירות הפדגוגית


תקציר
על יציאת צה"ל מלבנון בחודש מאי 2000, לאחר שהות של 18 שנה ברצועת הביטחון שבדרום לבנון.



יציאת צה"ל מלבנון
מחבר: נתי רכט


צה"ל נכנס ללבנון לראשונה ביוני 1982, בעקבות ההסלמה במתקפות הטרור של הארגונים הפלסטינים שישבו בדרום לבנון. ביוני 1985 התבסס צה"ל ברצועה של כמה קילומטרים צפונית לגבול בין ישראל ללבנון. הרצועה הזאת כונתה רצועת הביטחון, והיא נועדה לאפשר לצה"ל להגן טוב יותר על יישובי הצפון מפני מתקפות הטרור מדרום לבנון. צה"ל שהה 18 שנים ברצועת הביטחון בדרום לבנון.

במאי 2000, צה"ל יצא מלבנון ונסוג דרומה לעבר הגבול הבינלאומי בין לבנון לישראל. הנסיגה נעשתה במהלך חד-צדדי, לאחר שהניסיונות להגיע להסכם בין ישראל, סוריה ולבנון לא צלחו. ההחלטה לסגת התקבלה על-ידי ראש הממשלה דאז, אהוד ברק, אשר במהלך מערכת הבחירות ב-1999 הצהיר מפורשות כי אם ייבחר, יסיג את כוחות צה"ל משטח לבנון בתוך שנה מתאריך כניסתו לתפקיד.

במשך שנות שהותו ברצועת הביטחון שבדרום לבנון, צה"ל לא הצליח להביא להפסקה של ירי הקטיושות והמרגמות על צפון ישראל. הלחימה הבלתי פוסקת גבתה מחיר כבד בחיי אדם ובנזקים כלכליים. לקראת סוף שנות ה-90 הלך והתרחב הוויכוח הציבורי בישראל לגבי נחיצות שהייתו של צה"ל בלבנון, וקמו עוד ועוד אישים פוליטיים וארגונים אזרחיים שהתבטאו בפומבי בדרישה שצה"ל יעזוב את דרום לבנון; אחד הידועים בהם הוא ארגון "ארבע אמהות".

ביבליוגרפיה:
כותר: יציאת צה"ל מלבנון
מחבר: רכט, נתי
שם  הפרסום מקורי: הלחימה בלבנון קיץ תשס"ו, 2006
תאריך: 2006
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; ישראל. משרד החינוך. המזכירות הפדגוגית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; ישראל. משרד החינוך. המזכירות הפדגוגית
הערות: 1. אסופת פריטי מידע בנושא הלחימה בלבנון קיץ תשס"ו, 2006. המידע מופק עבור משרד החינוך על ידי צוות הגיאוגרפיה של מטח.
הערות לפריט זה:

1. ייעוץ מדעי: ד"ר ראובן אהרוני.


הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית