הסדרי נגישות
עמוד הבית > ישראל (חדש) > חבלי ארץ, אתרים ומסלולי טיול > הנגב והערבה > הרי אילתעמוד הבית > ישראל (חדש) > כלכלה > תיירות
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


תקציר
תיאור מוקדי התיירות החשובים של אילת: החופים, הים, שונית האלמוגים והמדבר.



אתרי תיירות באילת
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה


אילת שוכנת לחופו של מפרץ אילת, ומאפיינת אותה תיירות החוף. גורם המשיכה המרכזי בתיירות מסוג זה הוא חוף הים. לתיירות החוף המפותחת של אילת תורמים כמה תנאים טבעיים: עולם תת-מימי מיוחד, נוף מרתק המפגיש בין ים, מדבר והרים, ותנאי אקלים נוחים בעונת החורף. בחוף אילת מוצעת פעילות מגוונת: רחצה בים, צלילה במי המפרץ, רחיפה במצנחי מים, גלישה באמצעות גלשני רוח, שיט בספינת זכוכית ועוד. אילת מציעה לתייר גם טיולים בסביבתה – בתמנע, בהרי אילת ועוד.

פרט לחוף הים ולנופים הטבעיים שבסביבתה יש לאילת עוד יתרונות, המאפשרים לה לעמוד בתחרות העולמית:

  • בהשוואה למוקדי תיירות בעלי אופי דומה המצויים לחופי אוסטרליה ואמריקה התיכונה – אילת נמצאת במרחק קצר מיבשת אירופה, ולכן תיירים רבים מיבשת זאת מעדיפים אותה על פני המקומות האחרים.
  • בעיני הישראלים אילת היא עיר תיירות מושכת. עיר שהיא רחוקה וקרובה כאחת. מצד אחד, הנסיעה לאילת היא כמו נסיעה לחו"ל, כי היא נמצאת בקצה הארץ ומאפשרת ניתוק והתרחקות משגרת היום-יום. ומצד שני, היא נגישה ואפשר להגיע אליה בקלות בדרך היבשה או בטיסה.
  • אילת נמצאת בנקודת מפגש בין שלוש מדינות: ישראל, ירדן ומצרים. בעידן השלום היא יכולה לשמש כמוקד לטיולים ולביקורים באתרים מעניינים במדינות האזור, כמו פטרה שבירדן, מנזר סנטה קתרינה שבחצי האי סיני שבמצרים ועוד.

עונת הקיץ היא עונת השיא של תיירות החוף באילת. תיירי החוץ, רובם מאירופה, מגיעים בעיקר בעונות המעבר ובחורף. בעשור האחרון חל גידול עצום במספר התיירים – מחצי מיליון תיירים בראשית שנות ה-90, ל-1 וחצי מיליון תיירים בסוף שנות ה-90.

ביבליוגרפיה:
כותר: אתרי תיירות באילת
שם  הפרסום מקורי: ישראל: נופים, אוכלוסייה, כלכלה
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה
תאריך: 2006
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הערות: 1. אסופת פריטי מידע בנושא הלחימה בלבנון קיץ תשס"ו, 2006. המידע מופק עבור משרד החינוך על ידי צוות הגיאוגרפיה של מטח.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית