הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי הרוח > ספרות ושירה > ספרות > אישים
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית



תקציר
ברייאן ג'ייקס, הוא סופר אנגלי ידוע, בעיקר בזכות סדרת "רדוול" שמעריציה הם ילדים ובוגרים כאחד.



בראיין ג'ייקס
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות אתר כנפיים


ברייאן ג'ייקס, הוא סופר אנגלי ידוע, בעיקר בזכות סדרת "רדוול" שמעריציה הם ילדים ובוגרים כאחד. ג'ייקס נולד בשנת 1939. בילדותו נמשך לספרות הרפתקאות, וקרא בשקיקה את יצירותיהם הקלאסיות של דניאל דפו ("רובינזון קרוזו"), ארתור קונן דויל (ספרי שרלוק הולמס), רוברט לואיס סטיבנסון ("אי המטמון") ואחרים. כשהיה בן 15 עזב את לימודיו, ויצא לתור ברחבי העולם כמלח על אוניית צי סוחר. כעבור מספר שנים חזר לעיר מולדתו, ליברפול, שם עבד בעבודות מגוונות כגון: נהג קטר, שוטר, מתאגרף, זמר בלהקת רוק, סטנדאפיסט ועוד. בתקופה שעבד כמוביל חלב התוודע לתלמידי בית ספר לעיוורים, והתנדב לעבוד במקום. הוא נהג לשחק עם התלמידים ולספר להם סיפורים. תוך כדי עיסוקו עימם נרקמו סיפורי "רדוול". חוסר היכולת של התלמידים לראות השפיע על ההתפתחות סגנונו. למען הילדים העיוורים חש כי עליו להחיות את פרטי העלילה ולצייר במילים ובצלילים את מראה הדמויות ואת העולם שבו מתרחשת העלילה.

סדרת "רדוול" הפכה לרבת מכר ותורגמה לשפות רבות, ביניהן: צ'כית, דנית, הולנדית, צרפתית, יפנית ועוד. הספרים עובדו לסדרת טלוויזיה מצויירת מצליחה המוקרנת בארצות רבות, ביניהן ישראל.

גם ברשת האינטרנט זוכה הסדרה לפופולריות עצומה. קרוב ל- 4 מיליון גולשים שוחרי "רדוול" מ-132 מדינות פוקדים את אתר "רדוול" הרשמי, הכולל אנציקלופדיה ובה מידע על כל ספרי הסדרה ודמויותיה, משחקים, ראיונות טלוויזיה עם המחבר, מועדון קוראים, תשבצים ועוד.

אתם מוזמנים להכיר חלק מיצירותיו, ביניהם הספרים: רדוול, באמצעות אתר כנפיים - לקרוא ולעוף עם הדמיון.

ביבליוגרפיה:
כותר: בראיין ג'ייקס
שם  האתר: כנפיים - לקרוא ולעוף עם הדמיון
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות אתר כנפיים
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הערות: המידע שלפניך לקוח ממאגר המציג ספרי קריאה מומלצים לגילאי 9-13. המאגר הוא אחד המדורים באתר "כנפיים – לקרוא ולעוף עם הדמיון", אתר שמתמקד בעידוד הקריאה בקרב גילאים אלה.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית