על הספריה
הסדרי נגישות
כתבו אלינו
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית הספרייה הוירטואלית עמוד הבית > פריטים מתוך כתב עת  על­-כימיה

עמוד הבית (26)
מדעי החברה (4)
מדעי הרוח (1)
מדינת ישראל (36)
יהדות ועם ישראל (23)
מדעים (33)
מדעי כדור-הארץ והיקום (30)
טכנולוגיה ומוצרים (61)
מתמטיקה וסטטיסטיקה (48)
אמנויות (29)
אחר (6)
ישראל (חדש) (3)
1 - 2 - 3 דפים
נמצאו: 23 פריטים בכל המאגר.
תמונה
[0]
ערך לקסיקוני
[0]
שמע
[0]
וידיאו
[0]
אתרים
[0]
 
הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
מולקולות בחזית : מדוע אנו ישנים?
 

מילות המפתח: שינה
מה גורם לנו לישון? על המחקרים שנעשו לאיתור "מולקולות השינה". /למידע מלא...


קהל יעד: חטיבה, תיכון תאריך: ספטמבר, 2001 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
גז הצחוק - Nitrous Oxide
 

מילות המפתח: גז הצחוק
בתחילת נובמבר 2004 הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק שטענה ש"גז הצחוק יוכרז כסם מסוכן וייכנס לרשימת הסמים המסוכנים האסורים לשימוש...", זאת על-מנת למנוע את תופעת השימוש הנפוץ שעושים בני נוער בגז במקומות הבילוי וכדי לתת למשטרה כלים לטפל בתופעה. מהם השימושים העיקריים לגז? מהי השפעתו של גז הצחוק על המוח? ומהן הסכנות הכרוכות בשאיפת גז הצחוק? /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: פברואר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
מאורע היסטורי במדינת ישראל - פרס נובל בכימיה
 

מילות המפתח: פרסי נובל, חלבונים
פרס נובל בכימיה לשנת 2004 ניתן לפרופסורים אהרון צ'חנובר ואברהם הרשקו מהטכניון בחיפה ופרופ' אירווין רוז מאוניברסיטת קליפורניה בארה"ב על תרומתם לפיצוח מנגנון שבאמצעותו התא יכול לווסת את נוכחותם של חלבונים מסוימים וזאת על ידי סימון חלבונים לא רצויים ב"תווית" ופרוקם. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: פברואר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
צבעי שלכת
 

מילות המפתח: שלכת, צבע (בוטניקה), עלים (בוטניקה)
מאמר זה סוקר את הפיגמנטים העיקריים הנמצאים בעלים, את תפקידיהם ואת תרומתם לצבעי השלכת המרהיבים.  /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: ספטמבר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
חמוץ, מתוק, מר, מלוח... אוממי - הטעם החמישי
 

מילות המפתח: חומצות אמינו, טעם, גלוטמט
אנשים יכולים לזהות חמישה טעמים בלבד: מלוח, מר, חמוץ, מתוק והאוממי (Umami) שפירושו ביפאנית "טעים". לטעם האוממי אחראי מונוסודיום גלוטמט. מאמר זה מתמקד בטעם שאינו מוכר - הטעם האוממי, ובגילויו והשפעותיו של הגלוטמט. /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: ספטמבר, 2005 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
נכנס יין - יצא סוד
 

מילות המפתח: גפן וענבים, יין
היין הוא מן המשקאות הקדומים ביותר שידעה האנושות. מעטים המשקאות והמאכלים שיוחסו להם כל כך הרבה סגולות, משמעויות ושימושים כמו ליין. על הכימיה, המלווה את תהליך הכנת היין, מהכרם דרך היקב ועד לבקבוק ולחיך.  /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: מרץ, 2006 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
חומרים מרוכבים - היכרות על קצה המזלג
 

מילות המפתח: חומרים מורכבים
מטוסי קרב חדישים או מטוסים-ללא טייס מתקדמים בנויים כבר ברובם מחומרים מרוכבים. על יתרונותיהם וחסרונותיהם של החומרים המרוכבים, סוגי הסיבים והשרפים ותהליכי הייצור של חומרים אלו.  /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: מרץ, 2006 שפה: עברית 

הגדרת חשיבות הפריט
על­-כימיה
יישום פרומונים כאמצעי ידידותי לסביבה, בהדברת מזיקים
 

מילות המפתח: פרומונים
המאמר מתמקד בפרומונים ובדרכי היישום שלהם בהדברה. ניתן למנות מספר דרכים שבהן משתמשים בפרומונים, בעיקר בפרומוני המין של החרקים, לצורך הדברה.  /למידע מלא...


קהל יעד: תיכון, תיכון ומעלה תאריך: ספטמבר, 2006 שפה: עברית 

 
1 - 2 - 3 דפים
נמצאו: 23 פריטים בכל המאגר.