עולם הרנ"א
מילות המפתח: אבולוציה, דנ"א, חלבונים כיצד נוצר המעבר מ-RNA לחלבון? המאמר דן בשאלה ומציין את תרומתם של פרופ' עדה יונת נקטרמאן רמקרישן מבריטניה ותומס סטייץ מארה"ב, זוכי פרס נובל. /למידע מלא...
קהל יעד: חטיבה,
תיכון,
תיכון ומעלה תאריך: נובמבר-דצמבר, 2000 שפה: עברית
אורז פלא
מילות המפתח: הנדסת מזון בשנים הקרובות נהיה עדים לניסיון למצוא דרכים להגדיל את היבול החקלאי כדי להשביע את אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה. כמחצית מאוכלוסיית העולם מתבססת על אורז כמצרך המזון הבסיסי, אך לאורז אין ערך תזונתי גדול והוא עני בוויטמינים ובמרכיבי מזון חיוניים אחרים. בעזרת הנדסת המזון נזכה לאכול אורז מועשר בוויטמינים ותפוחי-אדמה מועשרים בחיסון נגד כולרה. /למידע מלא...
קהל יעד: תיכון,
תיכון ומעלה תאריך: מרץ-אפריל, 2000 שפה: עברית