הסדרי נגישות
עמוד הבית > אמנויות > אמנויות הבמהעמוד הבית > אמנויות > מוסיקה
הסוכנות היהודית לארץ-ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני. המרכז לתכנים ותקשוב


תקציר
על חוה אלברשטיין (1949-  ), זמרת, תמלילנית, מלחינה ומעבדת מוסיקלית.



חוה אלברשטיין
מחבר: הסוכנות היהודית


זמרת, תמלילנית, מלחינה ומעבדת מוסיקלית.

אחת הזמרות-יוצרות הישראליות הפוריות בכל הזמנים. עם למעלה מ-50 אלבומים, חלקם בשפה האידישאית, נשמע קולה הייחודי של חוה אלברשטיין - עוד בטרם החלה לכתוב בעצמה.

חוה אלברשטיין נולדה בעיירה שצ'צין בפולין. היא עלתה ארצה עם הוריה בגיל ארבע והתגוררה עם משפחתה בקריית חיים. בשנת 1964, בהיותה בת 17, הוזמנה להופיע בתוכניתו של דן בן אמוץ במועדון החמאם ביפו. בהופעת הבכורה שלה שרה ארבעה שירים כשהיא מלווה עצמה בגיטרה ואחיה אלכס מלווה אותה בקלרינט. התוכנית הועברה בשידור-חי ברדיו ובעקבות השידור הוזמנה אלברשטיין להתארח במועדון הזמר - התוכנית הפופולרית של אותה תקופה. מועדון הזמר בהשתתפותה הוקלט בבית אלפא - קיבוצו של נחום היימן. בסיום ההקלטה ניגש אליה היימן והזמין אותה לשיר את שיריו. הוא גם המליץ עליה בפני חברת התקליטים CBS שחתימה אותה על חוזה הקלטות.

כשהתגייסה לצה"ל בשנת 1965, כבר הייתה זמרת מוכרת ובמשך שירותה הצבאי הסתובבה במחנות צה"ל ושרה לחיילים. לאחר שחרורה מהצבא הקליטה אלברשטיין עשרות שירים בעברית, ביידיש, שירי ילדים, עם גיטרה או בליווי תזמורת. מאז הוציאה תקליטים רבים ומגוונים ויצאה בהופעות.

בשנות השמונים החלה אלברשטיין גם לכתוב ולהלחין. אלבומה "מהגרים" (1986) הורכב ברובו משירים שכתבה בעצמה. בתקופת האינתיפאדה דיברה ושרה בקול ברור נגד הדיכוי ושירה "חד גדיא" נאסר בשל כך להשמעה ברדיו. היא הוחרמה בקרב חוגים אחדים והיו אף כאלה שהתנגדו להזמנתה להדליק משואה בטקס יום העצמאות של שנת 0991.

בנוסף, הופיעה אלברשטיין בסרט הקולנוע - "סיפור אינטימי" וכתבה את המוסיקה לשניים נוספים - "ילדי סטלין" ו"גרופי" - כולם משל בעלה, הבמאי נדב לויתן. כמו כן השתתפה בתוכנית הילדים המיתולוגית "קרוסלה".

חוה אלברשטיין היא עדיין מוסיקאית פעילה למרות שבשנים האחרונות היא מקליטה פחות. היא אינה מרבה להופיע בתקשורת אך לאחרונה יצאו מספר אוספים שלה שעוררו גל של נוסטלגיה וגעגועים לשיריה. כעת היא שוקדת על אלבום חדש למבוגרים. רבים מתקליטיה הפכו תקליטי זהב ופלטינה ועל אחדים מהם אף זכתה בפרס כינור דוד.


על אנשי תרבות נוספים:
חיים נחמן ביאליק (1873-1934)
נחמה ליבוביץ (1905-1997)
נעמי שמר (1930-)
גילה אלמגור (1940-)
רחל ינאית בן צבי (1886-1979)
שושנה דמארי (1923-)
חנה רובינא (1889-1980)
חוה אלברשטיין (1949-)
אסתר רוט-שחמורוב (1952-)
שרה לוי-תנאי (1911-)
יעל ארד (1967-)
יפה ירקוני (1925-)
דליה רביקוביץ (1936-)

ביבליוגרפיה:
כותר: חוה אלברשטיין
מחבר: הסוכנות היהודית
שם  האתר: הסוכנות היהודית לארץ ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני
בעלי זכויות : הסוכנות היהודית לארץ-ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני. המרכז לתכנים ותקשוב
הוצאה לאור: הסוכנות היהודית לארץ-ישראל. המחלקה לחינוך יהודי ציוני. המרכז לתכנים ותקשוב
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית