הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי כדור-הארץ והיקום > מטאורולוגיה [אקלים ומזג האוויר] > השפעות האדם > זיהום אוירעמוד הבית > מדעים > אקולוגיה ואיכות הסביבה > אוויר > זיהום אוויר
מינא : המכון הישראלי לנפט ולאנרגיה


תקציר
זיהום האוויר בערי אמריקה הלטינית גובר והולך במקביל לעלייה הנרשמת מאז שנות ה- 70 במספר כלי הרכב. הפליטות פוגעות באיכות האוויר של הערים הגדולות ביבשת כסן פאולו וכסנטיאגו. ארגון הבריאות העולמי מעריך שהנזק הנגרם מפליטת חלקיקים בלבד גורם למותם של 200 אלף בני אדם בשנה בערי האזור.



זיהום אוויר באמריקה הלטינית: הזכות לנהוג או הזכות לנשום?
מחברת: ורדה מור


זיהום האוויר בערי אמריקה הלטינית גובר והולך במקביל לעלייה הנרשמת מאז שנות ה- 70 במספר כלי הרכב. הפליטות פוגעות באיכות האוויר של הערים הגדולות ביבשת כסן פאולו וכסנטיאגו שהולכות ונדמות למקסיקו סיטי, הידועה זה מכבר לשמצה באיכות האוויר הירודה. ארגון הבריאות העולמי מעריך שהנזק הנגרם מפליטת חלקיקים בלבד גורם למותם של 200 אלף בני אדם בשנה בערי האזור, מרביתם בני השכבות החלשות.

הדלק נשרף ביעילות פחותה יותר בגובה רב, וההרים הסובבים את מקסיקו סיטי כולאים שכבה של אוויר קר מעל העיר ומונעים מפליטות המכוניות להתנדף. רשויות מקסיקו סיטי נקטו בצעדים לשיפור איכות האוויר: התעשייה הכבדה הורחקה אל מחוץ לגבולות העיר, תחנות הכוח הוסבו לשימוש בגז טבעי ותקני הרכב הוחמרו. שיפור רב ניכר באיכות האוויר מאז 1991, חרף עלייה של 6% בשנה במספר כלי הרכב בעיר.

רמת האוזון והחלקיקים באוויר של מקסיקו סיטי עולה בדרך כלל על המותר, משום שהבעיה אינה כמות המכוניות אלא גילן. מכונית מקסיקנית שיוצרה לאחר 97 פולטת לאוויר כאחוז מהפליטות המזהמות של מכונית שיוצרה עד 95, אולם כשני שליש מהמכוניות הנעות בכבישי העיר הן בנות יותר מ- 10 שנים.

סן פאולו עדיין לא החלה לפעול לשיפור איכות האוויר, שמזוהם מפליטות 6 מיליון המכוניות בעיר. מספר המכוניות בעיר הגדולה ביותר בדרום אמריקה (18 מיליון תושבים) גדל פי 6 מאז 1980, ולמרות התקדמות הטכנולוגיה נותרה רמת האוזון בעיר ללא שינוי. פליטות תחמוצות הפחמן פחתו לאחר שהדלק לתחבורה דולל באלכוהול, כחלק מתוכניתה של ממשלת ברזיל לצמצם את יבוא הדלק, אולם פליטות הפורמלדיהייד מבעירת האלכוהול גדלו.

לפי מחקר שנערך אשתקד ע"י אוניברסיטת סן פאולו תציל ירידה של 10% ברמת האוזון והחלקיקים עד 2020 את חייהם של 37 אלף בני אדם במקסיקו סיטי, ו- 13 אלף בני אדם בסן פאולו. המחקר הציע כמה פתרונות פשוטים כהסבת התחבורה הציבורית לשימוש בגז והכוונה יעילה של התנועה.

סנטיאגו בירת צ'ילה מובילה במאבק למיגור זיהום האוויר. הממשלה הנהיגה ב- 96 תוכנית לסחר בפליטות בתעשייה, ומנסה עתה להרחיב את הסחר בפליטות לתחום כלי הרכב. לפי הניסיון שנצבר במקסיקו, קשה להנהיג מדיניות שלא תעניש את בני השכבות החלשות, מרבית הנוהגים במכוניות הישנות.

רשויות שלוש הערים ניסו להתגבר על זיהום האוויר ופקקי התנועה באמצעות השבתת מכוניות ליום בשבוע, אולם התוצאה הייתה שבני המעמד הבינוני מיהרו לרכוש מכונית נוספת. תושבי סן פאולו, שמעדיפים את הזכות לנהוג על פני הזכות לנשום אוויר צח, התנגדו לתכנית והביאו לצמצום השבתת המכוניות לשעות השיא בלבד. במקסיקו סיטי ובסנטיאגו פטורות מכוניות בעלות ממיר קטליטי מהשבתת הרכב.

עיריית סן פאולו מנסה מאז 1994 להנהיג בדיקות רכב תקופתיות למניעת זיהום, אך לא גברה עדיין על המכשולים החוקיים. מקסיקו סיטי הנהיגה בדיקות כאלו, אולם נהגי העיר מיהרו לשחד את הבודקים. החמרת אמצעי הפיקוח אשתקד הביאה לעלייה של 15% - 20%
במספר המכוניות שנפסלו.

זיהום האוויר במקסיקו סיטי נגרם בעיקר בעטיו של צי מוניות המונה 100 אלף "חיפושיות" מתוצרת "פולקסוואגן", שפליטותיהן גבוהות פי 50 מפליטות מכוניות עירוניות מודרניות. הממשלה, שניסתה לשכנע את נהגי המוניות להחליפן במוניות המונעות בגז, נסוגה ב- 97 מתוכניתה לממן את החלפת הרכב, והציעה להטיל "מס סביבתי" על דלק. ממשלת צ'ילה, שמימנה בשנות ה- 90 את החלפת צי האוטובוסים המיושן בבירה, אינה יכולה להרשות לעצמה לעשות זאת שוב ושוקלת לכלול יעדי זיהום במכרזים להפעלת אוטובוסים בעיר.

שיפור התחבורה הציבורית, החמרת תקני זיהום האוויר והגברת השימוש בטכנולוגיות "נקיות" עשויות לשפר את איכות האוויר, אולם רק מעט פוליטיקאים יסתכנו בהורדת מכוניות מהכביש, או בייקור עלות הנהיגה בחלק זה של העולם הידוע בחיבתו העזה למכוניות.
(The Economist, 9.3.02)

ביבליוגרפיה:
כותר: זיהום אוויר באמריקה הלטינית: הזכות לנהוג או הזכות לנשום?
מחברת: מור, ורדה
תאריך: מאי 2002 , גליון 291
שם כתב העת: דפי מידע : המכון הישראלי לנפט ולאנרגיה
עורכת הכתב עת: מור, ורדה
הוצאה לאור: מינא : המכון הישראלי לנפט ולאנרגיה
הערות לפריט זה: 1. מקור: The Economist, 9.3.02
2. ורדה מור היא עורכת החומר
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית