הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי כדור-הארץ והיקום > אסטרונומיה [מדעי החלל] > חלליות ומשימות חקר
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתאוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי


תקציר
שאלות ותשובות בנושא חלליות מחקר - ממה עשויה החללית מגלן שהצליחה לנחות על פני נוגה?, מהי מהירות חללית לירח בהשוואה למטוס? מה היה בסופה של החללית אפולו 13? תקשורת בחלל – היכן ממוקמת האנטנה בחללית ובאלו גלים משתמשים בחלל?



חלליות מחקר : שאלות ותשובות
מחבר: יואב יאיר



ממה עשויה החללית מגלן שהצליחה לנחות על פני נוגה?


החללית האמריקנית מגלן לא נחתה על פני נגה אלא ביצעה מיפוי של כוכב-הלכת ממסלול הקפה. החללית הייתה מצויידת במכ"ם מיוחד שאפשר לחדור מבעד למעטה העננים הסמיך העוטף את נגה. באמצעות המכ"ם התגלו פני השטח של נגה בדיוק רב, ונמצאו הרים, עמקים, לועות מכתשים וסדקים געשיים שונים. כמו כל החלליות, מגלן הייתה עשויה ממתכת מיוחדת ועמידה, שאפשרה לה לשרוד בתנאי החלל הקשים. החללית סיימה את משימתה לאחר כ-5 שנים ונשרפה באטמוספירה של נגה.

מהי מהירות חללית לירח בהשוואה למטוס?


כדי להימלט מהשפעת כוח המשיכה של כדור הארץ, על חללית להאיץ למהירות של 11.2 קילומטרים בשנייה. זוהי מהירות הבריחה, וערכה כ-40 אלף קילומטרים בשעה. זו מהירות הגדולה פי 20 ממהירותו של הקונקורד, שהוא מטוס הנוסעים העל-קולי המהיר ביותר.
חללית אפולו, שעשתה את הדרך אל הירח, שוגרה על גבי טיל סטורן 5 שגובהו 111 מטרים ומשקלו 3000 טון. טיל זה האיץ את החללית למהירות הדרושה, והיא עברה את המרחק בפחות משבוע.

מה היה בסופה של החללית אפולו 13?


החללית אפולו 13 נחלצה מהתקלה שפקדה אותה והצליחה לחזור בשלום לכדור-הארץ. האסטרונאוטים נאלצו לוותר על נחיתה על הירח, כי רכב הפיקוד נהרס בהתפוצצות מיכל חמצן. הבקרים ביוסטון ומהנדסי הטיסה הצליחו לבצע תמרונים מסובכים באמצעות הצוות ולהקיף את הירח, כשהם משתמשים ברכב הנחיתה כב"סירת הצלה". לקראת החזרה לכדור-הארץ ננטשה החללית ההרוסה ושלושת האסטרנאוטים נחתו בשלום.

תקשורת בחלל – היכן ממוקמת האנטנה בחללית ובאלו גלים משתמשים בחלל?


בדרך כלל בחלליות בלתי מאוישות הטסות לכיוון כוכבי-לכת מרוחקים, האנטנה שמשמשת לתקשורת היא גדולה מאד ומורכבת במרכז החללית. לאנטנה כזו יש כושר הגברה גבוה והיא דמוית צלחת המכוונת באמצעות מחשב לעבר כדור-הארץ, על מנת לקלוט תשדורות של בקרת הקרקע. לחלליות וויאג'ר, גלילאו וקאסיני, שחקרו (ועדיין חוקרות) את כוכבי הלכת הענקיים צדק ושבתאי, יש אנטנה מרכזית שנפרשת כמניפה. כגיבוי למקרה תקלות, ישנה אנטנה נוספת לתקשורת, קטנה יותר. במקרה של החללית גלילאו שהגיעה לצדק ב-1995, הייתה תקלה באנטנה הראשית והיא לא נפתחה למלוא היקפה, ולכן המהנדסים נאלצו לאתר פתרון ולנהל את כל הטיסה באמצעות האנטנה החלופית. מכיוון שחלליות כאלה לא חוזרות לכדור-הארץ ולא חשובה צורתן האווירודינמית, האנטנה יכולה להיות גדולה מאד ולהמצא במרכז הגוף.
לעומת זאת, במעבורת החלל ובחלליות שטסו לירח, אנטנת התקשורת מוקמה בצד הגוף והיא קופלה והוכנסה פנימה לתוך הגוף בעת החזרה לאטמוספירה. הסיבה היא הגרר (התנגדות) שאנטנה הבולטת החוצה מגוף החללית יכולה לגרום בעת הכניסה לאטמוספירה. במעבורת החלל יש נוהל חירום שאם לא מצליחים לקפל את האנטנה צריך להערך לנחיתת חירום, משום שהיא תתלש בעת הכניסה חזרה מהחלל לאטמוספירה.
תדר התקשורת שונה ממשימה למשימה ובכל מקרה משתמשים בתדרי רדיו (גלים ארוכים). תחנות הקליטה בקרקע הן צלחות ענקיות בקוטר עשרות מטרים, משום שהחללית משדרת בהספק נמוך מאד. על מנת לקלוט את האותות שמשדרת וויאג'ר 2 למשל, ישנו מערך אנטנות אדיר הנקרא DSN (רשת החלל העמוק) שתפקידו לנסות "לשמוע" את האותות החלשים המגיעים ממרחקים אדירים.

ביבליוגרפיה:
כותר: חלליות מחקר : שאלות ותשובות
מחבר: יאיר, יואב
שם  האתר: לגעת בשמים : אתר אינטראקטיבי בנושא אסטרונומיה
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; אוניברסיטת תל אביב. בית ספר לחינוך. המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית