הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעים > אקולוגיה ואיכות הסביבה > מים ונחלים > איכות מיםעמוד הבית > מדעים > אקולוגיה ואיכות הסביבה > מים ונחלים > זיהום מים ונחליםעמוד הבית > ישראל (חדש) > אקולוגיה ואיכות הסביבה > מים ונחליםעמוד הבית > ישראל (חדש) > תשתיות > מים > איכות המים
אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה


תקציר
"אדם טבע ודין" בעתירה לבג"צ: "יש לסגור בארות מזוהמות באקויפר החוף ולטפל בזיהום המתפשט". בקרוב - המאבק על מפלס הכנרת ואיכות מי האגם.



ושאבתם מים ביגון
מחבר: אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה


'אדם טבע ודין' בעתירה לבג"צ: "יש לסגור בארות מזוהמות באקויפר החוף ולטפל בזיהום המתפשט". בקרוב – המאבק על מפלס הכנרת ואיכות מי האגם.

בתחילת חודש יולי עתרה אט"ד לבג"צ בדרישה לתיקון שורת מחדלים הנוגעים למדוניות ניהול משק המים בישראל ואקויפר החוף בפרט, בעתירה מתריעה עוה"ד אלונה קארו-יפת מאט"ד כי ממצאי הדוחות של משרד הבריאות ונציבות המים על הזיהום המתפשט באקויפר החוף מחייבים פעולה מיידית מצד הרשויות וזאת בכדי להגן על בריאות הציבור ועל מה שנותר מאקויפר החוף המהווה את אחד ממקורות המים החשובים של ישראל.

עשרות בארות מי שתיה נסגרו ב- 15 השנים האחרונות בשל חדירת חומרי הדברה, דלקים וממיסים אורגניים למי אקויפר החוף, וכתם הזיהום ממשיך להתפשט בלא הפרעה לבארות נוספות. בעתירה אנו דורשים מן הרשויות להכין תכנית קצרת טווח לטיפול בכל המים המסופקים לציבור, להקים מערך ניטור ולדווח באופן מלא לצרכנים על איכות המים המסופקים. בבקשה לצו ביניים ביקשנו עוד כי בג"צ יורה לאלתר על סגירת 6 בארות באיזור ת"א-גבעתיים-ר"ג אשר נמצאו מזוהמות בחומרים מסוכנים ובריכוזים העולים על המותר בתקן, אן ממשיכות לספק מים לתושבים. בארות אלה לא נסגרו בשל אי הסכמה בין נציבו המים ומשרד הבריאות, שהינו בעל הסמכות הבלעדית להורות על סגירת באר.

איכות מי השתיה מהווה כיום את אחת הבעיות הדחופות של ישראל, בשל האיום הממשי על בריאות צרכני המים. אט"ד נלחמת בכמה חזיתות על שיפור איכות המים וההגנה על מקורות המים. לא רק הזיהום התעשייתי, החקלאי והעירוני מאיימים על האקויפרים והכנרת - אלא גם או בעיקר - שאיבת היתר שמבצעת ישראל שנים רבות מתוך חוסר אחריות לאומית משווע.

במקביל להכנות לקראת הדיון בבג"צ סביב אקויפר החוף, שוקד צוות המים באט"ד על תכנית למאבק ציבורי-משפטי שמטרתו למנוע עוד הורדה של מפלס הכנרת - הורדה אשר מאיימת לפגוע באופן בלתי הפוך באיכות מי האגם. מספר מומחים (כולל נציב המים) הזהירו לאחרונה כי כל הורדה חדשה של המפלס עשויה להביא להתפשטות אצות רעילות ולפסילת מי האגם לשתיה. פסילת מי הכנרת (המספקת 25% מצריכת המים בישראל כיום), תהיה בבחינת אסון אקולוגי ובכייה לדורות.


כינרת באוברדראפט

ביבליוגרפיה:
כותר: ושאבתם מים ביגון
מחבר: אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה
שם  הפרוספקט: אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה - נייר עמדה
מחבר: אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה
הוצאה לאור: אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית