הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעים > אקולוגיה ואיכות הסביבה > שמירת טבע וסביבהעמוד הבית > מדעים > אקולוגיה ואיכות הסביבה > אוויר > זיהום אווירעמוד הבית > ישראל (חדש) > אקולוגיה ואיכות הסביבה > שימור
ירוק כחול לבן : ביטאון פורום המשק והכלכלה למען איכות הסביבה


תקציר
חומר חדש לציפוי דרכי עפר, מבטיח לשים קץ למיפגע ענני האבק המיתמר מגלגליהם של רכבים חולפים, להחזיר את הצבע הירוק ללחייה של הצמחיה שבצידי הדרך ולהוציא לגימלאות את השיטה הנוכחית (והמזיקה) של ריסוס הדרך במים מים המלח.



המאבק באבק
מחברת: מירי אשל


חומר חדש לציפוי דרכי עפר, מבטיח לשים קץ למיפגע ענני האבק המיתמר מגלגליהם של רכבים חולפים, להחזיר את הצבע הירוק ללחייה של הצמחיה שבצידי הדרך ולהוציא לגימלאות את השיטה הנוכחית (והמזיקה) של ריסוס הדרך במים מים המלח

מי מאיתנו לא נסע פעם בדרך עפר, אחרי מכונית המעלה ענני אבק? המיטרד הזה מחבל לא רק בראות ובצלילות האוויר, אלא גם - ובעיקר - בצמחיה שבשולי הדרך. שיכבת האבק המכסה אותה בצבע אדמה אחיד, מחניקה בשיטתיות כל דבר ירוק ומלבלב. לא עוד. חומר מיוחד הנקרא Terrastone (משווק על-ידי חברת "א.ב. טכנולוגיות מיחזור"), אמור לרסן את האבק אחת ולתמיד.

שיטת הטיפול: מערבים תמיסה של חומר זה בעפר, מפזרים על פני הדרך, דוחסים במכבש ומקבלים מעין קרום חיצוני יציב. ריכוז החומר בתמיסה נקבע בהתאם לעומסים התחבורתיים המשוערים. משך חיי החיפוי הזה בטיפול נאות - כחמש שנים.

על-מנת להשיג תוצאה משופרת, ניתן להוסיף לתערובת העפר גם מלט. אפשרות נוספת: מישטח המורכב מתערובת של 25% אספלט מקורצף ו75% עפר מטופל ב-Terrastone. התוצאה תהיה דרך באיכות טובה בהרבה מזו שמתקבלת על-ידי פיזור האספלט המקורצף עצמו.

החומר הינו ידידותי לסביבה ואושר לשימוש על-ידי הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה (EPA).

בתמונה: שפיכת החומר 'טראסטון' על הדרך

אנשי הקק"ל, שגילו עניין בחומר המבטיח, ערכו ניסוי על-מנת לבחון את יעילותו. נבדקו שני אתרים. האחד, בדרך עפר שנפרצה ביער ולא עברה כל טיפול והשני, דרך שפוזר עליה חומר מחצבה המכיל בעיקר אבן גיר.

בשתי הדרכים נבחרו קטע ניסיוני וקטע ביקורת, כל אחד באורך של כ-100 מטרים. בקטע המטופל הוסרה השיכבה העליונה, עורבבה בחומר המהול והוחזרה אל פני הדרך. לאחר מכן עבר מכבש והידק את הקטעים המטופלים והבלתי-מטופלים. בבדיקה שנעשתה כעבור 48 שעות התברר, כי הנסיעה בקטע המטופל נוחה ביותר, החיפוי צפוף ויציב והרכב אינו מותיר אחריו שובל של אבק.

קק"ל נערכת לניסויים נוספים, וכבר ניתנו אישורים ראשוניים לשימוש בחומר על-ידי משרד הבריאות ומשרד איכות הסביבה. ניסויים שנערכו על-ידי היצרן, הצביעו על עלייה בשיעור של פי שלושה בכושר הנשיאה של דרך עפר שטופלה בחומר המיוחד (בהשוואה לדרך בלתי-מטופלת), דבר שאיפשר מעבר רכב כבד ללא הרס התוואי.

בתמונה: דרך העפר אחרי הטיפול והכבישה

כיום מקובל להדק את שיכבת האבק בדרכי עפר בעזרת מים שהובאו מים המלח, המחלחלים אל מי התהום. מעבר לכך, המלחים בשיכבת העפר העליונה גורמים נזק לרכבים העוברים, וחמור מכך - הנזק למים ולקרקע עקב ההמלחה.

הטיפול במי ים המלח מחזיק מעמד שנה בלבד, ואילו תערובת הקרקע עם החומר יעילה לחמש שנים. יתרון נוסף: החומר גורם להיווצרות שיכבה אטומה, הכולאת את המלח שנותר מטיפולים קודמים ומונעת את שטיפתו.

אשר לעלויות - מחיר החומר והטיפול בקרקע דומה למחיר הטיפול בתמלחת, ועומד על 5-6 ש"ח למטר מרובע.

ביבליוגרפיה:
כותר: המאבק באבק
מחברת: אשל, מירי
תאריך: אוקטובר 1996 , גליון 10
שם כתב העת: ירוק כחול לבן : ביטאון פורום המשק והכלכלה למען איכות הסביבה
הוצאה לאור: ביטאון פורום המשק והכלכלה למען איכות הסביבה בישראל
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית