הסדרי נגישות
עמוד הבית > מדעי כדור-הארץ והיקום > מטאורולוגיה [אקלים ומזג האוויר] > השפעות האדם > זיהום אוירעמוד הבית > מדעים > אקולוגיה ואיכות הסביבה > אוויר > זיהום אוויר
אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה


תקציר
פרק מתאר את מזהמי האוויר העיקריים שנפלטים מכלי הרכב. במאמר סקירה כללית על היקף הבעיה בישראל.



פרק 3 : מזהמי אוויר עיקריים הנפלטים מכלי רכב
מחברים: ד"ר גאולה שרף; ד"ר פנינה פלאוט; עו"ד אלי בן-ארי



 

מזהמי אוויר עיקריים הנפלטים מכלי רכב


מזהמי האוויר העיקריים האופייניים לפליטה מכלי רכב (בנזין ודיזל) הם: תחמוצות חנקן (NOx), פחמן חד-חמצני (CO), תרכובות אורגניות נדיפות (VOC ) וחלקיקים.
פליטת תחמוצות חנקן מכלי רכב היא תוצאה של תגובה כימית בין החנקן והחמצן באוויר, הנצרך בעת שרפת חומר הדלק, וזאת בטמפרטורות הגבוהות השוררות במנועי כלי הרכב.

פליטת פחמן חד-חמצני, תרכובות אורגניות נדיפות וחלקיקים מכלי רכב היא בעיקרה תוצאה של שריפה בלתי מושלמת של חומר הדלק.

פליטת תרכובות אורגניות נדיפות מתרחשת גם בתהליכי זיקוק הדלק, אחסונו, שינועו ושיווקו. קיימות טכנולוגיות שונות להקטנת פליטת VOC גם בשלבים אלה, הקודמים לתהליך השריפה ברכב, וזאת על ידי מערכות מישוב אדי הדלק. בארה"ב, לדוגמה, מחייב החוק התקנת מערכות מישוב בכל משאבות הדלק שבתחנות התדלוק השונות.

האוזון הוא מזהם שניוני, שאינו נפלט ישירות לאטמוספירה אלא נוצר, בנוכחות קרינת השמש, כתוצאה מתגובות כימיות אטמוספריות בין תחמוצות חנקן ופחמימנים.


 

היקף הבעיה



ע"פ נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 1998 פלטו כלי רכב בישראל לאטמוספירה 410,773 טון פחמן חד חמצני, 143,483 טון תחמוצות חנקן, 13,209 גופרית דו-חמצנית, 45,810 טון פחמימנים (מרכב בנזין) ו - 6,049 טון חלקיקי אבק מרחף.

מנתונים אלו עולה כי זיהום אוויר שמקורו בכלי רכב מהווה כ- 58% מכלל מאסת החומרים מזהמי האוויר הנפלטים בשנה לאטמוספירה.

לעומת שנת 1980, מדובר בעליה של כ- 30% בפליטת חלקיקי האבק המרחף, בעליה של כ250%- בפליטות תחמוצות החנקן, ובעליה של כ50%- בפליטת הפחמן החד חמצני (שנתון סטטיסטי לישראל - 1999).

ראוי להדגיש כי נתונים אלה משקפים את פליטות המזהמים לאחר הכנסתו לשימוש של הממיר הקטליטי ברכבים חדשים ששנת היצור שלהם החל מ- 1994. לשם השוואה, לגבי פחמן חד חמצני, נתוני 1994 ו- 1995 מצביעים על עליה בפליטת מזהם זה בשיעור של 140-150% לעומת שנת 1980.

נתונים אלו יכולים ללמד על הקושי הגדול בפניו ניצבים מי שמנסים לטפל בבעיית זיהום האוויר שמקורה בכלי רכב. חידושים טכנולוגיים, יכולים ואף מצליחים לצמצם את הגידול בפליטות בשלב מסוים. אך לאורך זמן השפעת האמצעי החדש מתקזזת עקב הגידול במספר כלי הרכב והשימוש בהם. זו הסיבה שלמרות שקליפורניה היא אולי המדינה המתקדמת ביותר בעולם בחקיקה בתחום זיהום האוויר, עדיין לוס אנג'לס היא עיר הסובלת מזיהום אוויר כבד. זו גם הסיבה שבארץ, למרות הכנסתו לשימוש של הממיר הקטליטי והירידה בשל כך בכמות הפליטות הממוצעת של כלי הרכב הבודד, בעיית זיהום אוויר מכלי רכב לא רק שאינה מצטמצמת אלא אף מחריפה בשנים האחרונות.

ביבליוגרפיה:
כותר: פרק 3 : מזהמי אוויר עיקריים הנפלטים מכלי רכב
שם  הדו"ח: זיהום אויר מתחבורה בישראל : סיכום מצב והצעה למדיניות כוללת
מחברים: שרף, גאולה (ד"ר) ; פלאוט, פנינה (ד"ר) ; בן-ארי, אלי (עו"ד)
תאריך: 1999
הוצאה לאור: אדם טבע ודין : אגודה ישראלית להגנת הסביבה
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית