הסדרי נגישות
עמוד הבית > יהדות ועם ישראל > מקרא [תנך] > תקופת המלוכה > דודעמוד הבית > יהדות ועם ישראל > מקרא [תנך] > השירה המקראיתעמוד הבית > אמנויות > אמנויות פלסטיות > תבליטעמוד הבית > יהדות ועם ישראל > מקרא [תנך] > מקרא באמנות > שופטים ומלכים



נבל
אמנית: אור-נה רן



נבל

בתבליט שיצרה האמנית אור-נה רן על גבי מבנה, מופיעים נבל, תווי נגינה וציטוט מספר תהלים: שְׂאוּ-זִמְרָה, וּתְנוּ-תֹף; כִּנּוֹר נָעִים עִם-נָבֶל (תהלים, פא, ג).
המוסיקה (הנבל ותווי הנגינה) והשירה (השורה מספר תהלים) מוזכרים בתנ"ך כעיסוקים של דוד המלך: "הִנֵּה רָאִיתִי בֵּן לְיִשַׁי בֵּית הַלַּחְמִי, יֹדֵעַ נַגֵּן וְגִבּוֹר חַיִל" (שמואל א, טז, יח); "וּנְעִים זְמִרוֹת יִשְׂרָאֵל" (שמואל ב, כג, א).


לתמונה מוגדלת


דוד הנגן - בספר עמוס מוזכר כלי הנבל ככלי הנגינה של דוד: "הַפֹּרְטִים, עַל-פִּי הַנָּבֶל, כְּדָוִיד, חָשְׁבוּ לָהֶם כְּלֵי-שִׁיר" (עמוס, ו, ה). ביצירות אמנות רבות מתואר דוד המלך כשהוא מנגן על נבל. ראו לדוגמה: ציור של נחום גוטמן וציור של ז'אן דה ברי.
דוד המשורר - המסורת מייחסת לדוד המלך את כתיבת ספר תהלים, ספר שמורכב משירי הלל לה'. (אם כי זו אינה עובדה היסטורית, והחוקרים נוטים להניח שהמזמורים נכתבו בתקופות שונות, על ידי כותבים שונים).
התבליט שיצרה אור-נה רן הוא חלק מהמבנה ומשתלב בו: ראו את החיבור בין מוטיב הנבל לבין החלונות; ראו את המשחק בין סוגי האבן המרכיבים את המבנה ואת התבליט.

ביבליוגרפיה:
כותר: נבל
אמנית: רן, אור-נה
שם  הפרסום מקורי: אמנות במקראנט
תאריך: -
הערות: 1. אוסף פריטי אומנות עבור אתר מקראנט. הפריטים באדיבות בעלי הזכויות.
הערות לפריט זה:

© באדיבות האמנית אור-נה רן.


הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית