הסדרי נגישות
עמוד הבית > ישראל (חדש) > יישובים > ערים ויישובים עירוניים
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית


תקציר
בחצור, השוכנת בדרום עמק החולה, חיים 8,400 איש והיא היישוב העירוני היחיד שבין מטולה, צפת וטבריה. תולדות היישוב, אוכלוסיה  ומפעלי פיתוח מתוכננים.



חצור הגלילית
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה


חצור היא מרכז עירוני השוכן בדרום עמק החולה. חצור נוסדה בשנת 1953 ומספר תושביה 8,400 איש. ראשוני המתיישבים בחצור היו עולים שהגיעו לארץ בשנים הראשונות לאחר קום המדינה.

חצור היא היישוב העירוני היחיד בין קריית שמונה בצפון, טבריה בדרום וצפת במערב, ועל כן יש בה מוסדות המשרתים את כל האזור, כולל קופות חולים, בתי ספר, מוסדות ציבור שונים, קניון, מרכזי מסחר וחנויות. אופי הישוב הוא מסורתי, אם כי חצור לא נחשבת כישוב דתי או סגור לאוכלוסייה כלשהי. מלבד הקריה החסידית של חסידי גור המונה כיום כ- 800 נפש, כל שכונותיה של חצור הנן מעורבות באופיין, ומתגוררים בהן ילידי ישראל ותושבים ותיקים ליד עולים חדשים מארצות חבר העמים, דתיים ליד פחות דתיים וגם חילוניים.

חצור הגלילית הוקמה בסמוך לתל חצור המקראית ועל שמה היא נקראת.

פרויקטים מתוכננים בחצור

בחצור הגלילית מתוכננים כמה מפעלי פיתוח:
אושרה תכנית הקמתו של כפר נופש ביער חצור.
אתר חוני המעגל הנמצא סמוך ליישוב מיועד לשיפוץ והרחבה. בסמוך לו יוקם פארק חצור שיכלול אמפיתאטרון, אזור משחקים ואתרי בילוי למשפחה.
המרכז המסחרי הישן עומד לעבור שיפוץ ותיקונים ובסמוך לו יוקם אמפיתאטרון שישרת את הציבור באירועים.
אושרה הקמתן של שתי קריות חינוך, האחת חילונית באחריות רשת אורט, והאחת ממלכתית דתית באחריות רשת אמי"ת.
לאחרונה הסתיים השיפוץ של מבנה המרכז הקהילתי החדש וכיום עומדים לרשות התושבים כ-3,000 מ"ר של חדרי לימוד, חדרי יצירה, היכל תרבות, הכוללים בתוכם את כל הפעילות הבלתי פורמאלית בעיירה.

חצור במלחמה בלבנון (2006):

במהלך המלחמה נפלו בחצור וסביבתה קטיושות וטילים רבים. מספר תושבים נפגעו ונגרם לעיר נזק. רבים מהתושבים נאלצו לעזוב את בתיהם למשך ימי הלחימה.

ביבליוגרפיה:
כותר: חצור הגלילית
שם  הפרסום מקורי: ישראל: נופים, אוכלוסייה, כלכלה
מחבר: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית. צוות גיאוגרפיה
תאריך: 2006
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית
הערות: 1. אסופת פריטי מידע בנושא הלחימה בלבנון קיץ תשס"ו, 2006. המידע מופק עבור משרד החינוך על ידי צוות הגיאוגרפיה של מטח.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית