הסדרי נגישות
עמוד הבית > ישראל (חדש) > היסטוריה > היסטוריה של מדינת ישראל > ביטחון מלחמות ושלום
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתישראל. משרד החינוך. המזכירות הפדגוגית


תקציר
על תפקידיו ומטרותיו של כוח יוניפיל, כוח האו"ם שנשלח לדרום לבנון לאחר מבצע ליטאני.



יוניפיל
מחברת: יעל פרייס-שמשי


יוניפיל הוא הכוח הצבאי הזמני ששלח האו"ם לדרום לבנון לאחר מבצע ליטאני. יוניפיל, ובאנגלית UNIFIL, הם ראשי התיבות של United Nations Interim Force In Lebanon. יוניפיל הוקם ב-23 במרס 1978, לצורך ביצוע ההחלטות 425 ו-428 של מועצת הביטחון של האו"ם, במטרה לפקח על נסיגת ישראל מלבנון, לשמור על השקט באזור ולתמוך בריבונותו של הממשל הלבנוני באזור.

בישראל קיימת ביקורת רבה כלפי אנשי יוניפיל, שלטענתה לא התעמת עם ארגוני הטרור שהתמקמו באזור, ולעתים אף מסייע להם, אם בחוסר מעש וחוסר תגובה, ואם באופן פעיל ממש.

בשנים שבהן שהתה ישראל בדרום לבנון, משנת 1982 עד שנת 2000, עסק יוניפיל בעיקר בסיוע לאזרחי לבנון באזור. לאחר מכן הוא שב לכאורה לעסוק במטרות שלשמן הוא הוקם, אבל לפי הטענה הישראלית הוא רק הגביר את הבעייתיות של המצב בדרום לבנון, כיוון שהוא לא ביצע שום פעולה כלפי ארגון החיזבאללה ואנשיו, ולא ניסה למנוע מהם לפעול, ואף להתחזק.

כוח יוניפיל מנה כ-2,500 איש עד מלחמת לבנון השנייה. על-פי החלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם, שהתקבלה לאחר מלחמת לבנון השנייה, הכוח יתוגבר בכ-15,000 חיילים נוספים, שיגיעו ממדינות רבות. בישראל חוששים כי בפועל המספר הזה יהיה קטן בהרבה (נכון לספטמבר 2006).

ביבליוגרפיה:
כותר: יוניפיל
מחברת: פרייס-שמשי, יעל
שם  הפרסום מקורי: הלחימה בלבנון קיץ תשס"ו, 2006
תאריך: 2006
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; ישראל. משרד החינוך. המזכירות הפדגוגית
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; ישראל. משרד החינוך. המזכירות הפדגוגית
הערות: 1. אסופת פריטי מידע בנושא הלחימה בלבנון קיץ תשס"ו, 2006. המידע מופק עבור משרד החינוך על ידי צוות הגיאוגרפיה של מטח.
הערות לפריט זה:

1. ייעוץ מדעי: ד"ר ראובן אהרוני.


הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית